İnceleme Samsung Galaxy Tab A11 ön inceleme

Yaklaşık 10 aydır Tab A9 8/128 modelini kullanıyorum ve bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde Tab A11'de piyasaya çıktı, ama keşke çıkmasaydı dedirtti, teknik olarak A9 ile aynı olan cihaza 90Hz bir ekran ekleyerek ismini A11 yaptılar ki tasarıma kadar kalan her şey aynı. Belki göründüğü kadar kötü değildir diye bir bakmaya gittim fakat gördüğüm şeye pek inanamadım. Tek değişen ekran olduğu için ilk olarak ayarlardan ekran özelliklerine baktım ve sadece 2 seçenek gördüm;

  1. Adaptif: Kullanımınıza göre ekran kendini 90Hz tazeleme hızına kadar çıkartıyor.
  2. Standart: Cihaz sözde pil tasarrufu için 60Hz sabit olarak çalışıyor.

Açıkçası bunu gördükten sonra başka yeni ne var diye bakmak istemedim, zaten teknik olarak bir önceki nesille birebir aynı cihazı yapıyorsun. Eklediğin tek şey 90Hz ekran ama o da tam değil. Bu ekranın bile değiştiğini düşünmüyorum artık, muhtemelen önceki nesil A9'un ekranına overclock yapmışlar hepsi bu kadar. Sürekli 90Hz sunabileceğini de pek sanmıyorum.
Umarım ki insanlar şu bilmem kaç yıl güncelleme sevdasını bırakır da gerçekten yeni bir şeyler görebiliriz cihazlarda, yani bu durumu da sadece markalara yıkmak istemiyorum. Demek ki eski donanımda güncellemeyi, yeni güncel bir cihaza tercih eden çok.
Yerli ve milli işlemcimiz haline gelen G99 sen çok yaşa
 
A9 serisi 2023 yılı için kötü değildi ama 4 GB RAM One U7 ile iyice patladı. A11+ da pahalı fiyattan çıkacak galiba, kelepir S10 Lite alıp geçen kazanır. 1.3 megapiksel kameralar da aynı galiba A9+ facia bir performans veriyor.
 
Demek ki eski donanımda güncellemeyi, yeni güncel bir cihaza tercih eden çok.

Öncelikle yazdığınız her şeye katılıyorum ve bu sözünüzede katılıyorum.
Fakat keşke verdikleri sözü doğru düzgün tutabilseler diyorum. Galaxy A15 (6gb ramli olan model.) cihazıma 4 yıl güncelleme sözü verildi fakat öyle yavaş güncelleme gönderiyorlar ki hala en son gelen güncelleme 2025 Ağustos'tan kalma güvenlik güncellemesi. Bu yavaşlık resmen illallah ettirdi.
 
A9 serisi 2023 yılı için kötü değildi ama 4 GB RAM One U7 ile iyice patladı. A11+ da pahalı fiyattan çıkacak galiba, kelepir S10 Lite alıp geçen kazanır.

Yani şöyle bir durum var 10 inç altı bir cihaz istiyorsanız(ki ben A9'u o yüzden tercih ettim) 5K bandında hatta 10k altında(hatta 20k altında) daha iyi bir seçenek yok. En ucuz alınabilir cihaz yeni çıkan Xiaomi Pad mini o da 20k.


Bu hep böyleydi zaten, Android cihazlara gelen güncellemeler(özellikle son güncellemeler) cihazın hızını artırmak veya optimize etmek yerine planlı eskitmeye kurban etmek için yapılır. Sorununu da garantisi bitince Custom ROM'larla çözersin.
 

20k altına S10 Lite var hocam benim bildiğim.
 
Cihazı savunduğumdan değil, ben de daha fazla yenilikle gelmesini isterdim ama adaptif 90 Hz'in nesi kötü? Adaptif olması pil açısından çok daha avantajlı. S25 Ultra'da da adaptif 120 Hz var. Ekranda sabit bir yazı okurken 1 Hz'e iniyor, ekranı kaydırırken veya 120 fps destekleyen oyunlarda 120 Hz'e çıkıyor.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…