Samsung Galaxy Tab A9+ neden oyunlarda ısınıyor?

Dediğim gibi içinde ucuz olsun diye ya ucuz soğutma plakası konuldu ya da plaka boyutu azdır. Mühendisler kullanım amacına göre termal kontrolü sağlamıştır cihaza. Mesela S25 Ultra soğutma plakası diye fotoğrafına bakarsanız plakanın neredeyse telefon kadar olduğunu görürsünüz. Ayrıca kullanılan maddenin kaliteside üst seviye. Yaklaşık 9-10 ay önce flip 4 kullanma fırsatım oldu 3 hafta kadar. Telefonda soğutma namına bir şey olmadığı için oyunlarda 51 dereceye çıktığını gördüm. Daha sonra elime elen S21 Ultra da bu sorunu hiç yaşamamıştım.

Bu arada '+' modelini kullandığını fark etmemişim kusura bakma. Aralarında işlemci farkı var fakat yine de gücü düşük bir işlemci.
Soğutma plakasının resmi var mıdır internette?

Soğutma plakasının resmi var mıdır internette?

A9 ile ilgili bir resim yok. Teardown videoları var mı bilmiyorum belki o videolarda görünüyordur.
Şöyle bir tahminim var aslında. Tablet gibi yüzey alanı geniş cihazlarda ısı dağılımı daha kolay yapılır. Yani içine dandik bir plaka koyulsa bile iş yapar. Telefonlara bakıldığında ısı dağılımı çok az. Isıyı üstlenecek kasa büyük değil. Bu yüzden daha kaliteli veya telefonun kendi boyutu kadar plaka konulabiliyor. Fakat A9+ da(mantıken daha da büyük)ısıyı dağıtacak/üstlenecek kasa boyutu fazla olmasına rağmen aşırı ısınma problemi yaşıyorsa soğutma namına bir şey yok gibi geliyor. O tabletin 40 dereceye çıkması bile saçma olur.

I

A9 ile ilgili bir resim yok. Teardown videoları var mı bilmiyorum belki o videolarda görünüyordur.
Şöyle bir tahminim var aslında. Tablet gibi yüzey alanı geniş cihazlarda ısı dağılımı daha kolay yapılır. Yani içine dandik bir plaka koyulsa bile iş yapar. Telefonlara bakıldığında ısı dağılımı çok az. Isıyı üstlenecek kasa büyük değil. Bu yüzden daha kaliteli veya telefonun kendi boyutu kadar plaka konulabiliyor. Fakat A9+ da(mantıken daha da büyük)ısıyı dağıtacak/üstlenecek kasa boyutu fazla olmasına rağmen aşırı ısınma problemi yaşıyorsa soğutma namına bir şey yok gibi geliyor. O tabletin 40 dereceye çıkması bile saçma olur.

Isınmaması için ne yapmalıyım?

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı