Samsung Galaxy Tab S10+ vs Honor Magic Pad 2

Evet bende öyle düşünüyordum ama Honor'un kullandığı yazılımdan emin olamadım. Samsung'un One UI 7'sinin çok iyi olduğunu duydum. Ayrıca Samsung 2. el elimden çıkarmak daha kolay olabilir üniversite de yeni bir tablet de düşünebilirim.

Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim hocam büyük ihtimalle Plus modeline bakacağım.

Özellik olarak güzel ama stabilite olarak güzel gelmedi özellikle S10 serisine ama gelişiyor.

Evet her yönden daha mantıklı ama AMOLED ve türevi olan ekranlarda PWM dimming var ve gözleri çok yoruyor. Ben 6 ay boyunca 8 saat civarı ders için Tab S9 kullandım ve göz baş ağrısı çektim bu sebebin etkisiylede cihazı sattım. Eğer sadece ders için alacaksanız PWM dimming yani titreşim ile ekran parlaklığı ayarlama olmadığı için gözleri daha çok rahat etiriyor. Ve bütçe dahilinde Tab S10 FE Plus alınabilir hatta 12/256'da zaten boyut dışınfa bir fark yok FE ile FE Plus arasında. Ama tabii ki de iki hoparlör daha düşük işlemci ve ekran kartı gücü daha düşük hızlarda hafıza vb durumlardan kesinlikle S10+ mantıklı. Ben saatlerce ders çalışmak için tablet alacak olsam sadece video PDF Google WhatsApp ve benzeri uygulamalar kulanacağım ve ders çalışmaktan başka şeylere vakit ayıramayacağımdan birçok avantajıda boşa çıktığından S10 FE veya Plus tercih ederdim.

Magic Pad 2'nin pek fazla böyle bir sorunu yok kaldı ki bu sorunu herkes çekmiyor arka arkaya 8-9 saat tablet gibi bir ekrana yakından bakan herkeste bu sorunlar gözlenebilir ortada ciddi bir görüntü kalitesi farkı var.

Hocam düz Tab S10 Plus yerine, S10 FE Plus alacaksanız biraz daha fazla düşünebilirsiniz çünkü pek çok yönden daha düşük bir cihaz, saydığım ekranının titreşimsiz olması ve fiyat farkı dışında avantajı olmayan bir tablet.
Hocam normal s10+ modeline bakacağım. FE sekmentine düşersem seçenek gerçekten çok o zaman dediğiniz gibi daha iyi bir araştırma yaparım.

Birde size kalem konusunda bir soru sormak istiyorum. Samsung S Pen gerçekten muadillerine göre bence çok geride gerçekten kötü. Huawei Honor Apple gerçekten kalem olarak daha iyi bir çalışma yapmışlar. Samsung için ekstra alabileceğim özellikli kaliteli bir kalem seçeneği var mı? Orjinal olmak zorunda değil herhangi bir marka da olabilir.

Hocam normal S10+ modeline bakacağım. FE sekmentine düşersem seçenek gerçekten çok o zaman dediğiniz gibi daha iyi bir araştırma yaparım.

Bir de size kalem konusunda bir soru sormak istiyorum. Samsung S Pen gerçekten muadillerine göre bence çok geride gerçekten kötü. Huawei Honor Apple gerçekten kalem olarak daha iyi bir çalışma yapmışlar. Samsung için ekstra alabileceğim özellikli kaliteli bir kalem seçeneği var mı? Orijinal olmak zorunda değil herhangi bir marka da olabilir.

Kalem konusunda Reddit'e bazı konular gördüm Wacom kalemden markasını bilöediğim kaliteli duran kalemler falan da vardı fakat bana biraz vakit kaybı gibi geliyor, bu tür profesyonel şeyler için insanlar zaten deneme yanılma yöntemiyle iyi olandan ziyade kendisine uygun olanı şeçerdi diye tahmin ediyorum.
S Pen ile ilgili herhangi bir sorun yaşamadım şarj etmeden de kullanabildiğin için ders çalışırken şarj derdi opmuyordu. Ama kalem açılı şekilde kullanımda iyi değildi ucu küçük diye, Apple tarzı uca sahip kalemler açılı tutarak yazmaya daha yatkın.

Kalem konusunda Reddit'e bazı konular gördüm Wacom kalemden markasını bilöediğim kaliteli duran kalemler falan da vardı fakat bana biraz vakit kaybı gibi geliyor, bu tür profesyonel şeyler için insanlar zaten deneme yanılma yöntemiyle iyi olandan ziyade kendisine uygun olanı şeçerdi diye tahmin ediyorum.
S Pen ile ilgili herhangi bir sorun yaşamadım şarj etmeden de kullanabildiğin için ders çalışırken şarj derdi opmuyordu. Ama kalem açılı şekilde kullanımda iyi değildi ucu küçük diye, Apple tarzı uca sahip kalemler açılı tutarak yazmaya daha yatkın.
Hocam arkadaşımda s9 fe+ modeli var kalemini deneyimleme fırsatım oldu kullanım konusunda çok kötü değildi ama dediğim gibi çok dandik hissettiriyordu ucu. Eğer s10+ modelinde de aynı kalem varsa gerçekten bence büyük bir eksi. Mağazada diğer marka ürünlerinde kalemlerini denedim gerçekten daha güzel ve kullanışlıydı.

Hocam arkadaşımda S9 FE+ modeli var kalemini deneyimleme fırsatım oldu kullanım konusunda çok kötü değildi ama dediğim gibi çok dandik hissettiriyordu ucu. Eğer S10+ modelinde de aynı kalem varsa gerçekten bence büyük bir eksi. Mağazada diğer marka ürünlerinde kalemlerini denedim gerçekten daha güzel ve kullanışlıydı.

Cihazla oyun video izleme film izleme ve video düzleme dışında hangi amaçla kullanmayı düşünüyorsunuz?
Ne amaçla not tutacaksınız?

Cihazla oyun video izleme film izleme ve video düzleme dışında hangi amaçla kullanmayı düşünüyorsunuz?
Ne amaçla not tutacaksınız?

Hocam etütlerde konu dinleyeceğim ve konunun önemli noktalarını not alıp tekrar amaçlı kullanacağım. Ayrıca bazı e-kitap PDF'lerimde var. Yani genel olarak kalemi kullanacağım. Büyük ve üst segment bir tablete göre bence kalemi ufak ve geri kaldığını düşünüyorum.

Arkadaşım Huawei 12X aldı Samsung alanda akıl yoktur çöp diyor zorbalıyor beni 😢

Bilerek mi FE serisi önerdiniz tam anlamadım ben konuda S10+ modelinden bahsetmiştim. FE alsam bile yine FE+ modelini alırdım büyük ekran daha iyi fakat bu sefer hemen hemen 20K'ya denk geliyor. O paraya S10+ almak daha mantıklı geldi.

Google desteği olmayan bağımsız platform cihazında sürünsün hocam sizde onu zorbalayın :D

@xÖTÜKENx reis sa sen Samsung konusunda bilgili birisine benziyorsun S10FE+ ve Huawei 12X arasında kaldım. Ne yapayım?

Kullanım amacı nedir?
Ders ile ilgili ise ve uzun ömürlü olsun diyorsan S10 FE 6 yıl kullanılır ve boyutuda A4 defter ile birebir olduğu için çok iyi test ve deneme çözülüp vdk-vdn ( video ders kitabı falan ) işlemeye iyi oluyor. Eğitim için elzem bir şey denilebilir çünkü 60 yaprak defter içinde bütün müfredatı kalem kağıt kullanırmış gibi kullanıyorsun. Fakat oyun konusunda memnun etmez Huawei gibi.
Huawei ise kötü işlemci ve uğraştıran işletim sistemi var, mesela sınav dönemi YouTube hocalarının paylaştığı sınava hazırlık denmelerini Google Drive olduğu için açamazsın. Bu sebeple MatePad 11.5s alan bir öğrenci YouTube videosunda dosyaları telefondan açıp WhatsApp üzerinden paylaşıp oradan idirme yaparak çözmüş.
Uzun lafın kısası Samsung daha iyi. Klavye konusunda magic keyboard mudaili klavyeler satılıyor şu an piyasada yok fakat muhtemelen gelecektir onlardan alabilirsin ve Huawei'ye göre daya iyi kullanışlı klavyeler oluyor magic ketboard muadilleri. AliExpress'te satılıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı