Samsung Galaxy Tab S10+ vs iPad Air M.2

ÇağanKRDNZ

Decapat
Daha fazla  
2 hafta içinde bir tablet almayı planlıyorum ve Samsung Tab S10+ ve iPad Air M.2 arasında kaldım. Samsung'un MediaTek Dimensity 9300 Plus işlemcisi bana hiç güven vermiyor. iPad tarafında ise özellik olarak M2 işlemci var fakat ekranı 60Hz. Ben tablette çoğunlukla ders çalışıp, medya tüketip oyun oynarım ama MediaTek işlemci beni nereye kadar götürür bilmiyorum. Apple tarafında tablet 60Hz olmasa terettüt etmeden alırdım. Sizin tavsiyeleriniz nelerdir? Ve farklı alternatifler var mıdır? Samsung Galaxy Tab S10+ performansı nasıldır?

Son düzenleyen: Moderatör:
2 hafta içinde bir tablet almayı planlıyorum ve Samsung Tab S10+ ve iPad Air M.2 arasında kaldım. Samsung'un MediaTek Dimensity 9300 Plus işlemcisi bana hiç güven vermiyor. iPad tarafında ise özellik olarak M2 işlemci var fakat ekranı 60Hz. Ben tablette çoğunlukla ders çalışıp, medya tüketip oyun oynarım ama MediaTek işlemci beni nereye kadar götürür bilmiyorum. Apple tarafında tablet 60Hz olmasa terettüt etmeden alırdım. Sizin tavsiyeleriniz nelerdir? Ve farklı alternatifler var mıdır? Samsung Galaxy Tab S10+ performansı nasıldır?

Niye 9300+ işlemci sana güven vermiyor? En iyi işlemcilerden biri. MediaTek'te gayet iyi markadır.

Hocam merhaba öncelikle. Zamanında Tab S7 FE kullanmış güncel olarak da air m2 kullanan biri olarak eğer güncel hayatında iphone kullanıyorsan android bir tablet 120hz de olsa ios gibi gelmiyor insana. Ekran kalitesi olarak s10 plus çok daha önde. Gündelik işler medya tüketme gibi şeyler için işini s10 plus fazlasıyla görecektir. Oyun performansı bakımından ipad m2 olduğu için daha iyi evet ama samsung da seni fazlasıyla memnun edecektir. Android kullanıcısı isen düşünmeden s10 plus al derim. Fakat ios kullanıcısı isen bence ipad daha mantıklı. Ekranı samsung kadar olmayıp biraz eksikliğini belli ediyor evet ama ekosistem bakımından gündelik kullanımımda vb durumlarda birbirleri ile senkron çalışması rahat oluyor. Şu an bir tablet alacak olsam ios kullanıcısı olduğum için ipad alırdım ama android kullanıyor olsaydım kesinlikle samsung alırdım.

S10+ in islemcisi gayet iyi bir islemci sorun cikaracagini dusunmuyorum.
Gozunuz 120Hz'e alisik degilse 60Hz in sorun cikartacagini dusunmuyorum bazi 120Hz telefon kullanicilari da 60Hz ekran kullandiginda sorun olmadigini soyluyor IPad'i test ettiniz mi?

Niye 9300+ işlemci sana güven vermiyor? En iyi işlemcilerden biri. MediaTek'te gayet iyi markadır.
İnternette oyun ve performans testlerine baktığımda cihaz çok kolay ısınıyor ve hızlı bir şekilde FPS düşüşleri yaşanıyor. Bir çok uygulama ile de optimizasyon sıkıntısı var.

S10+ in islemcisi gayet iyi bir islemci sorun cikaracagini dusunmuyorum.
Gozunuz 120Hz'e alisik degilse 60Hz in sorun cikartacagini dusunmuyorum bazi 120Hz telefon kullanicilari da 60Hz ekran kullandiginda sorun olmadigini soyluyor IPad'i test ettiniz mi?
zamnında iPad deneyimledim ve bence günlük kullanımda dahil 60Hz ile 120Hz arasında dikkate değer bir fark var. Ayrıca M2 gibi güçlü bir işlemciyi basit uygulamalarda bile 60fps de kalması çok büyük bir eksi. Ayrıca telofonumun ekranıda 120Hz.

Son düzenleme:
Samsung'da artı olarak S Pen kutudan çıkıyor. Günlük kullanım olarak ve ders çalışmak için S10+ bence daha rahat olur. Samsung Notes uygulaması başarılı.

Önerir misin? Rica etsem deneyimini biraz paylaşır mısın?
Kesinlikle öneririm, ekranın, işlemcisi, arayüzü gerçekten beni memnun etti. Ekran bakımından tartışmasız en iyi tabletlerden biri. Renkler gayet net ve akıcı. 120 HD ekran gerçekten farkediyor. İslemciside gerçekten yüksek performanslı fakat ısınınca gözle görülür miktarda FPS kaybı yaşatıyor. Ama bunu basit bir el fanıyla bile çözebilirsiniz. Neredeyse her oyunda yüksek FPS ve grafik değerlerini alabiliyor. Belki optimizasyona sahip olmayan oyunlarda sorun yaşayabilirsin ama pek fark etmiyor diyebilirim. Ama popüler oyunlarda sorun yaşamazsın. Arayüz gerçekten akışkan ve pratik. Yeni gelen yazılım güncellemesi ile daha iyi hala geldi. Yeni gelen güncelleme ile cihaz performas bakımından birazcık daha iyi hale geldiğini söyleyebilirim.
Spen ise yazı yazma soru çözmek için gayet iyi ama çizim için nasıldır bilmiyorum. Pil ise ortalama olduğunu söyleyebilirim, yaptığın işe göre değişir. Genel olarak memnunum yani. iPad seçmememin nedeninin ekran kalitesi, yapacağım işler, ve yanında kalem gelmemesidir.
Merak ettiğin bir şey olursa ( oyun testi, antutu, arayüz, uygulamalar vs. ) sorabilirsin!

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı