Samsung Galaxy Tab S5 videolarda siyah boşluk sorunu

Kadiroaou

Megapat
Daha fazla  
Merhaba.

YouTube, Netflix gibi sitelerde izlediğim videolar PC, telefonda tam ekran oluyorken kullandığım bütün tabletlerde aynı video tam ekranda üstten ve alttan siyah boşluklar oluşuyor.

bunun nedeni nedir?

Sadece video izlemek için Samsung Galaxy Tab S5 tableti almayı düşünüyorum ama bu soruna bayağı takıntılıyım, videoda sorun yoksa ekranın tamamından faydalanmak istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Youtube ve Netflix'de çekilen videolar genellikle 16:9 formatında çekiliyor. Sizin ekranınız 16:10 oranında olduğu için boşluk kalıyor. Ekrana büyültme hareketi(iki parmağınızı ortada birleştirip yanlara doğru genişletin) yaparsanız doldurması gerekiyor.

Youtube ve Netflix'de çekilen videolar genellikle 16:9 formatında çekiliyor. Sizin ekranınız 16:10 oranında olduğu için boşluk kalıyor. Ekrana büyültme hareketi(iki parmağınızı ortada birleştirip yanlara doğru genişletin) yaparsanız doldurması gerekiyor.
Büyütürsen yanlardan kırpılır buseferde..bütün tabletler 16.10 mu? hiç büyük ekran 16.9 tabletler yokmu? ben araştırdım 8inçten 13 inçe kadar tablerler gördüm hepsi 16.10.bu siyah boşluklardan bitek benmi rahatsızım acaba :) video izlicem diye büyük ekran tablet alıcam ama yarım göstercekse ne anladım bu işten :(

Son düzenleme:
Büyütürsen yanlardan kırpılır buseferde..bütün tabletler 16.10 mu? hiç büyük ekran 16.9 tabletler yokmu? ben araştırdım 8inçten 13 inçe kadar tablerler gördüm hepsi 16.10.bu siyah boşluklardan bitek benmi rahatsızım acaba :) video izlicem diye büyük ekran tablet alıcam ama yarım göstercekse ne anladım bu işten :(
Kameraların çoğu 16:9, 18:9 ve 21:9 görüntü formatlarında çekerler. Telefonlarda ve bilgisayarlarda en çok kullanılan görüntü standartları bunlardır. 16:10 diğerlerine nazaran çok düşük bir paya sahiptir.

@Cruslan arkadaşın da dediği gibi videolar o oranlarla çekilir. Siyah boşluk bence yer israfı değil aslında, ben de alt yazının tamamen videonun içinde bulunmasından hoşlanmıyorum ve tablette alttaki boşlukta alt yazı oluyor. Ben bundan memnunum. Kaldı ki pinch zoom yapınca yandaki yerler kesiliyor, evet, ama genelde çok da gerekli olmayan yerler görünmüyor sadece.

@Cruslan arkadaşın da dediği gibi videolar o oranlarla çekilir. Siyah boşluk bence yer israfı değil aslında, ben de alt yazının tamamen videonun içinde bulunmasından hoşlanmıyorum ve tablette alttaki boşlukta alt yazı oluyor. Ben bundan memnunum. Kaldı ki pinch zoom yapınca yandaki yerler kesiliyor, evet, ama genelde çok da gerekli olmayan yerler görünmüyor sadece.
bana göre israf ama madem yapıcak bişey yok bende senin gibi değerlendirmeye çalışim.bu aralar animeler izliyorum wepten ,alt yazıları o siyah boşluğa nasıl getiriyosun ben beceremedim

bana göre israf ama madem yapıcak bişey yok bende senin gibi değerlendirmeye çalışim.bu aralar animeler izliyorum wepten ,alt yazıları o siyah boşluğa nasıl getiriyosun ben beceremedim

MXPlayer kullanırsan kendisi oraya koyuyor zaten. Sen normal alt yazıyla videonun ismini aynı yap kendisi içine koyarak gösterir.

ben indirmiyorum wepten izliyorum o şekilde olmuyo dimi?

Yani web sitesindeki videonun nasıl yüklendiğine bağlı. Alt yazılar genelde videoya gömülüp yüklendiği için yükleyen nasıl gömdüyse o şekilde izlersiniz. Ama bence indirmeniz veya Netflix vb. uygulamalar kullanmanız kullanım kalitenizi arttırır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı