Samsung Galaxy Tab S9 FE+ ve Xiaomi Pad Pro

enesaak

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Yarın almayı düşünüyorum. YKS'ye hazırlanyorum ders, video izleme, not tutma, PDF gibi amaçlar için kullanacağım. Ekran olarak pad Pro'nun daha iyi olduğu söyleniyor fakat Samsung'unda Samsung DeX özelliği cezbediyor. Aralarında da ciddi bir fiyat farkı var. Düşünceleriniz nelerdir?

Elimde Samsung Galaxy s9FE+ var. Her türlü sorunuzu cevaplayabilirim. Samsung notes ve S Pen olduğu için not almak çok verimli oluyor. Samsung DeX öyle ahım şahım bir şey değil kullanmıyorum bile. Herhangi bir ekrana bağlanmıyor sadece tabletten kullabiliyorsunuz. Üniversite okuyorum ve derslere kitap götürmüyorum PDF ten tabletin üstüne yazıyorum ve bu gerçekten mükemmel bir kolaylık. Oyun performansı gayet güzel. Şarj konusunda da hiç üzmüyor oyun oynamadığım zamanlarda 2-3 günde bir şarj ediyorum. Tek dezavantajı aşırı büyük olması. Kılıfla birlikte kullanıldığında hem büyük hem ağır oluyor. Bu benim için sorun yaratmaz diye düşündüm fakat gerçekten yaratıyor. Not almak ve film izlemek için iyi fakat oyun oynamak bir hayli zorlaşıyor. S9FE+ yerine s9FE önerebilirim. Hem daha küçük hem de Plus parasına 256 GB alıp 8 GB RAM'li versiyonunu alabilirsiniz. Kamera beklentiniz olmasın tablet olduğu için kamerası normal telefonlara göre kötü.

Samsung DeX için şöyle diyeyim: Ekranda aynı anda birden fazla uygulama açma kısmını çok beğendim. Normal arayüzde de aynı özellik var mı bilmiyorum. Boyut olarak iki cihazıda bugün mağazada deneyimledim. Donanım olarak zaten birebir aynılar sadece boyut farkı var. İlk başta bende boyut olarak sorun olacağını düşündüm fakat ekran büyüklüğünden dolayı S9FE+ de çoklu uygulama kullanırken daha rahat olacağını düşünüyorum. Oyun konusunda ise oynadığınız oyunlardan örnek verebilir misiniz? Çok nadir PUBG oynuyorum. FPS olarak performansı nedir bilginiz var mı? Bugün kalem ile çok deneyimleyemedim fakat not alma, yazı yazma hissiyatı nasıl, gecikme oluyor mu? Ve son olarak genel anlamda kaç yıl götürür? Şimdiden teşekkürler.

Evet DeX'in aynı anda birden fazla uygulama açması ve Windows'a benzemesi beni de cezbetmişti fakat tablet elime geçince hiç kullanışlı gelmedi. Çünkü birden fazla uygulamayı kullanabilmek için birden fazla ekran gerekiyor yani s9FE+ ın ekranı küçük kalıyor. Normal arayüzündeki ekranı 2'ye 3'e bölme bana çok daha kullanışlı geliyor. Yatakta kucağımda tablet film izleyeyim diyorum fakat karnıma koyduğumda tablet gerçekten ağır geliyor zaten 600 gram tabletin kendisi 400 gram da kılıf olsa yaklaşık 1 kiloluk bir ağırlık söz konusu. PUBG oynamadığım için bir şey diyemeyeceğim fakat Wild Rift 90 Hz her şeyi en yüksek ayarlarda sorunsuz şekilde oynayabiliyorum. Diablo immortal ı yüksek ayarlarda sorunsuz oynayabiliyorum. Tek sorun oyun oynarken tabletin büyüklüğünden dolayı parmaklarınızın tuşlara erişmemesi ki 1 kiloluk tableti tutarken de yorulacaksınız. Not alırken şu ana kadar hiç gecikme yaşamadım kalem direkt tabletin bir parçasıymış gibi hissettiriyor ve kullanımı kolaylaştırıyor. Ekran kapalıyken not alabiliyorsunuz kalem ile çift tık yaparak ekran görüntüsü alabiliyorsunuz. Gayet pratik oluyor. Üniversiteyi il dışında okuyacaksanız benim gibi film indirmeniz de gerekecek o yüzden 256 GB s9FE yi öneririm. Teknoloji işi biraz şans işi fakat normal şartlarda en az 5 sene götüreceğini düşünüyorum.

Cevaplarınız için çok teşekkürler. Boyut kısmını yarın mağazada tekrardan inceleyerek düşüneceğim. Kılıf olarak idareten şöyle birşey aldım. Normal arayüzde ekranı bölme olduğunu bilmiyordum. Muhtemelen benim kullanım senaryomda bu şekilde daha iyi verim alabilirim. Ağırlık olarak elde kullanım evet zor olur. Masa üzerinde kullanım için düşünüyorum. Wild Rift performansından PUBG içinde az çok kafamda bir şeyler canlandı. Zaten oyun için hiç kullanmayabilirimde. Ekran kapalıyken not alma kısmından biraz bahseder misiniz? Bilmediğimden dolayı direkt olarak ekran kapalıyken nereye not alınıyor diye düşündüm. Film için internetten yana sorun yaşamayacağım için indirme kısmını düşünmüyorum. Genel kullanımda veya çoklu uygulama kullanımında donma, takılma, kasma yaşadınız mı? Tekrardan çok teşekkürler.

Ben kılıf olarak özellikle dikey de kullanılabilen bir kılıf aldım. Genellikle dikey şekilde not alıyorum. Linkini maalesef atamam Ankara'da herhangi bir kılıf satan mağazadan almıştım. Ekran kapalıyken kalemin tuşuna basıp ekrana kalemle çift tık yaparsanız kilidi açmadan direkt siyah ekranda not alabiliyorsunuz. Ayrıca Samsung notes ve penup (Samsung'un çizim uygulaması) kullandığınızda S Pen ile yazarken hafiften kalem sesi çıkartması da küçük ama güzel bir detay. Çoklu uygulama kullanımında da asla donma kasma olmuyor 6-7 basit uygulama (dosyalarım, kamera, Chrome vs) açıp test etmiştim.

Bende ilk başta o şekilde bir kılıf bakmıştım fakat not alırken direkt masanın üzerinde defter gibi kullanacağımdan çokta gerek olmadığını düşündüm. İlerleyen durumda ihtiyaca göre değiştirebilirim. Ekran kapalıyken not alma kısmı gerçekten kolaylaştıran bi özellikmiş. Birde konudan bağımsız olarak hangi bölümü okuyordunuz acaba. Cevaplarınız için tekrardan teşekkürler. İyi geceler.

@mirovski Hocam tekrardan merhaba. Ekran olarak internet üzerinde AMOLED olmadığını gördüm fakat dün mağazada cihazın etiket kısmında dynamic AMOLED 2X olduğu yazıyordu. Biraz bilgi verir misiniz rica etsem?

Son düzenleme:

Hocam ekran hiçbir orta seviye tablette AMOLED değil. AMOLED ekranları üst seviye tabletlerde kullanıyorlar. Bildiğim kadarıyla Tab S7 S8 S9 S10 da var FE serilerine koymuyorlar. S9FE+ modelinde TFT LCD ekran kullanılıyor. Film izlerken bu durum biraz üzüyor tabii fakat bütçe de işin içine giriyor. Mağazadaki bilgi maalesef yanlış. Bu arada teknolojik ürün araştırmalarınızı ve karşılaştırmalarınızı epey isimli siteden yapabilirsiniz. Bayağı yardımcı oluyor.

Anladım teşekkürler. Bende genel olarak internet üzerinden araştırıyorum fakat mağazada o şekilde görünce gerçekle internet arasında kaldım. O yüzden sormak istedim.

Anladım teşekkürler. Bende genel olarak internet üzerinden araştırıyorum fakat mağazada o şekilde görünce gerçekle internet arasında kaldım. O yüzden sormak istedim.

Mağazalardaki çalışanların %80'i teknolojiden anlamıyor hocam. İnternet daha doğru bilgiyi sunuyor. İsmini vermek istemediğim büyük mağazalarda adamlara işlemcisi ne diyorum 128 GB hafıza var diyorlar. Üsteleyince de laubali cevaplar veriyorlar. Müşteriye yardımcı olmaya çalışmıyorlar tek dertleri satmak. Sizin gösterdiğiniz etikette de işlemci yazmıyor ve muhtemelen oradaki çalışanlar da bilgi sahibi değil. Bu arada üstteki etiketi şimdi gördüm orada yazıyormuş ama mağazaların çoğunda üstteki etiket yerine sadece alttaki var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…