Rehber Samsung Galaxy Watch saatler ile Akbank temassız ödeme

zeki kurt WT

Hectopat
Katılım
10 Şubat 2020
Mesajlar
1.590
Makaleler
2
Çözümler
6
Merhaba arkadaşlar,

Bilindiği üzere Samsung Galaxy Watch serisi saatler ile temassız ödeme yapmak için S Wallet gerekiyordu ve S Wallet yükleyebilmek için de Samsung telefona sahip olunması gerekliydi. Artık buna gerek yok.

Akbank'ın yeni güncellemesi ile birlikte Samsung telefona sahip olmayanlar için temassız ödeme yapma imkanı geldi. Ancak şuanda Akbank bu özelliği Android telefonlar için getirdi.

Öncelikle Samsung Galaxy Watch 4 ve üstü.
Android 8.0 ve üstü cihazlara sahip olmalısınız.


Bu işlemler esnasında telefonunuz saate BT ile bağlı olmalı.

1- Saatinize Akbank'ı play store üzerinden yükleyin.

2- Telefondaki Akbank mobil uygulamasına girip transfer ve ödemeler kısmında en aşşağıya inip direkt öde kısmına girin.

3- Saatinizde ki Akbank uygulamasına girip temassız ödeme sekmesini açın.

4- Bu esnada telefondaki mobil uygulamada açtığımız direkt öde kısmında Saat ile ödeme kısmı çıkacaktır. Eğer 3. adımı yapmazsanız bu kısım çıkmaz

5- Saat ile ödemeye girip kartınızı ekliyorsunuz.

6- Saatinizin NFC özelliğine girip Akbank Mobil ile ödemeyi seçiyorsunuz.

7- Tekrardan saatiniz den Akbank uygulamasındaki temassız ödeme kısmına girdiğinizde "Ödeme için saatinizi terminale yaklaştırman yeterli" yazması gerekiyor. Yazıyorsa işlem tamamdır.

Ödeme yaparken Akbank uygulamasına girmeye gerek yok, saat ekranının açık olması yeterli.

Şimdi en önemli ve birçok kişinin hata yaptığı adıma geldik. Akbank temassız ödeme yapmak için saatin uyku modundan çıkmasını istiyor ancak saati pos cihazına tutarken ekrani ters çevirdiğimiz için saat ekranı kapanıyor ve uyku moduna giriyor bu da ödeme esnasında hata veriyor.

Bu hatanın kendimce 2 çözümü var:

1. yöntem ödeme yapmadan hemen önce saatin fener özelliğini açmak ekranın uyku moduna geçmesini engelleyeceği için ödemenin tamamlanmasını sağlar.

2. ve benim kullandığım Google Asistan yöntemi ise asistanı açtığımız zaman saat uyku moduna girmez ve ödemeyi yaparsınız. Bu yöntemi kullanmamın sebebi ise saatin üst tuşu olan ana ekran tuşuna atama yapabilmek. Basılı tutunca direkt asistanı açıyor bu da feneri açmakla uğraşmaktan daha kolay oluyor.

Yani ödeme yapmadan hemen önce Ana ekran tuşuna atadığım google asistanı tuşa basılı tutarak aktif hale getiriyorum, bu şekilde saat uyku moduna girmez saatinizi pos cihazına gösterip ödemeyi tamamlıyorsunuz.

Umarım rehber yardımcı olmuştur. Bu yeni özellik üstünde durmak istedim. 👍
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı