Samsung HDMI Sinyal Zayıf veya Yok hatası

RyseTheCrazy

Kilopat
Yer
Tekirdağ
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Intel CORE i7 7700 3.60 GHz / MSI GeForce GTX 1060 Gaming X 6G GDDR5 192 Bit / (8x2) 16 GB HI-LEVEL DDR4 2133 MHz / 1 TB WD BLUE SATA / Cooler Master K350 600W / ASUS H110M-D 2133 MHz DDR4 1151 ATX
Meslek
Öğrenci
10 metrelik bir HDMI kablosu satın aldım, bilgisayarın ekran kartı portuna bağlayarak televizyona kabloyu çekip televizyonun neredeyse tüm portlarına bağladım fakat sorun şu ki kasanın ekran kartı portuna taktığımda televizyon hiçbir şekilde HDMI girişini algılamıyor. Anakart portuna taktığımda televizyon algılıyor fakat ne ses var ne görüntü sadece yazıda kalıyor. Televizyonum 6 yıllık bir FULL HD LED TV Samsung (Maalesef modelini hatırlayamıyorum) bundan yaklaşık 4 yıl önce HDMI girişini sorunsuz bir şekilde kullanarak bilgisayarın ekranını televizyona aktarabiliyordum fakat şimdi maalesef her ne yaptıysam yapıyım olmuyor. Aynı zamanda bilgisayarda algılamıyor sizce HDMI Kablosunda mı sorun var? Bilgisayar TV'yi algılamasa bile anakart portunu kullandığımda nasıl TV algılıyor? (Driverlarım güncel).

Kullandığım HDMI kablosu: Captcha Verification

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Daha önce HDMI kablosunu taktığınız kısım onboard ekran kartı ile olmuşsa, 4 sene sonra ayni HDMI kablosu ve ayni PC ile olmuyorsa (PC'nin onboard ve takma ekran kartındaki görüntüsünde monitör çıkışında sıkıntı yoksa) bu durum HDMI kablosundaki bir iç kopuklukla ilgili olabilir. Ama yeni ve 10 mt.l'ik HDMI kablosunu satın almadan (Bu kadar metraj TV PC'ye çok uzak veya başka odada olduğu için aldınız sanırım) önce, çok yakın bir akadaşınızdan daha kısa mt.'li ve sağlam bir başka HDMI kablosuyla bunu deneyin, kablo iç bozukluğundan tam emin olabilmek içindir.

Ancak bu LCD TV' den istenilen görüntünün alınmaması, TV ayarlarını başlangıçtaki PC ayarı (Harici olarak seçilip girilen ön seçimde) değiştirmeniz veya çözünürlük & frekans ayarlarını, vb. fabrika ayarlarından çok fazla değiştirmenizle de dolaylı olarak ilgili olabilir. Bu açıdan ilk başta TV ön ayarlarını, PC bağlantısı için özel seçeneği varsa özellikle de bunları ilk öncelik olarak gözden geçirmelisiniz.

LED LCD TV' de harici görüntünün bir PC'den alınabilmesi için, ilk öncelik olarak bu ekran kartının çift görüntü çıkış özelliğinin özel yazılımıyla bulunması ve 2 ekran veya sadece harici (TV gibi) ekran için bu video + ses sinyal çıkışının bunlara opsiyonel olarak yönlendirilmiş olması şartı gerekmektedir. Kolay gelsin.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…