Samsung J2 Boş Alan Sorunu

Makaleler
1
Geçen yıllarda 550 Türk lirasına Samsung J2 marka bir telefon aldım. Çok araştırmadım doğrusu çok ilgilenmiyordum. 8 GB olduğunu söylediler bende bana 8 GB bir depolama alanının yeteceğini düşündüm fakat böyle değilmiş sisteme depolama alanı bırakıyor. TOSHIBA marka micro SD kart satın aldım. Bu SD kartın işimi göreceğini düşündüm ama öyle değilmiş sadece resimleri ve bazı sınırlı uygulamaları atabiliyorum. Eskiden sıfırlama gibi bir yola gidiyordum fakat orada da Steam çok sıkıntı çıkartıyor. Depolama alanını artırma seçeneğim var mı veya SD karta daha fazla dosya atma gibi.

Dosya Ekleri

• 8e6914f7-11a2-47ae-8a45-9c37d2ccacb1.jpg
    28,6 KB · Görüntüleme: 259
  • fe736c12-6c92-452a-8793-cf12120d23f6.jpg
    47,5 KB · Görüntüleme: 261
  1. Root atın. Bu işlem telefonu garanti kapsamından çıkarabileceği gibi, böyle bir telefonu kullanılabilir hale getirebilmenin de en önemli adımıdır. #How To Root Any Android Device (Video İngilizce'dir. Ama bana göre en iyi anlatım da, bu videodur. Anlamadığınız bir kısım olursa sorun...)
  2. Telefon ile yüklü gelen bloatware uygulamaları kaldırın. Bunlar oldukça gereksizdir ve yüksek boyutta yer kaplar. #Bloatware Uygulamaları Kaldırmak
  3. #Link2SD uygulamasını yükleyin. Ve tavsiyem tam sürümünü de satın alın. Yapımcısı da Türk'tür. Oldukça kullanışlı ve telefonunuzu rahatlatacak bir programdır.
  4. Ama 3. adımı uygulayabilmeniz için SD kartınızda 2. bölüm oluşturmanız gerekiyor. Bunun içinde şuradaki makalenin "2014 Güncellendi" kısmındaki ayarları yapmanız gerekmekte. Bunun için biraz deneyimli ve dikkatli olmalısınız. #Android Swap Alanı Oluşturma
  5. #All In One yükleyin. Telefonunuzda artış sağlayacaktır.
  6. SD kartınızın tam modeli ve hafızası nedir? Ona göre yorumda bulunalım...
Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Daha fazlası aklıma gelirse yine yazarım...

Önemli dosyalarınızı PC'ye aktarmak isyorsanız "geliştirici modunu" aktif edip, "USB Hata Ayıklama"yı açmanız gerekiyor. #Geliştirici Modu

Daha sonra elle dosyları masaüstünde oluşturduğunuz bir klasöre kopyalamanız yeterli olur.

Zaten root attıktan sonra, Titanium Backup ile tüm yedeklerinizi en kaliteli şekilde alırsınız...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…