Çözüldü Samsung j5 (2015) J500F cihaza ROM atmak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Katılım
2 Aralık 2019
Mesajlar
7.048
Çözümler
47
Yer
Mersin
Merhaba arkadaşlar, elimde bir J5 2015 var, Android 6 kullanıyordu ve depolama %99 olduğu için kullanılamaz haldeydi. Ben de kutudan ilk çıktığı Android 5.1.1 stock ROM'una geri döndürmek istedim.

İnternetten biraz araştırmayla ROM ve Odin indirip yükledim, her şey iyiydi ama cihaz Samsung yazısında kalıyor. Yarım saat bekledikten sonra baktım olmayacak bataryayı söktüm kapandı, şimdi şarj oluyor ve download moduna girebiliyor.

Sanırım soft brick ettim o yüzden bir daha ROM atacağım. Bu sefer doğru yapabilmem için bana yardımcı olabilir misiniz?
 
Çözüm
Bataryayı sökün. Geri takın. Ses açma ve güç tuşuna basarak recovery moda alın. Oradan format atın.
Sizde sorun yok hocam. Sabit bit değerine sahip.
Bu telefon normalde de çok yavaş, kasıyor. Birkaç hafta önce de ayarlardan sıfırlamıştım o zaman da yarım saate yakın bir süre samsung logosunda beklemişti. O zaman da bataryayı sökerek kapatıp yeniden açtım ve ekran gelmişti. Bu sefer öyle olmadı. Ne olursa olsun bekleyeyim mi bu kez?
 

Format attınız mı?
Custom ROM kuralım cihaza isterseniz. Ama önce format data yapıp OEM kilidini açmamız lazım. Ses açma ve güç tuşuna basın. Orada format ile alakalı bir şey olarak. Wipe data yazabilir. Uzun süredir Stock kullanmadığım için bilmiyorum
Dediğim işlemden sonra telefon açılacaktır.
 
Düzgün bir custom rom öneririm.
SD kart yoksa:
J500F kullanıyorum bu arada.
 

Bu telefon annemindi, o da dayanamadı depolama sorununa ve yeni telefon aldık ama bu da çöp olsun istememiştim. Önce ayarlardan sıfırladım yetmedi. En kolay yoldan sistemi rahatlatmak için orijinal ROM'unu kurmak istedim ama onu da beceremedim anlaşılan.

Bu işlere çok eskiden Galaxy mini 2 cihaza Android 4.4 kurmaya çalışırken girmiştim ama onda da bir şeyleri yanlış yaptım cihaz orijinal yazılım hariç hiçbir şeyi kabul etmiyordu artık.

O yüzden mümkün olduğunca basit tutmak istiyorum Custom ROM kurmak için kendime güvenmiyorum. Ama o daha rahat olur derseniz deneyebilirim.
 
Şimdi aynı ROM'u tekrar attım ama umutlu değilim. Bir yandan sizin XDA linkinize bakıyorum. Bu ROM nasıl peki, cihazı rahat kullanabiliyor musunuz? Depolama ve donma sorunları var mı?

Donma falan vız gelir. Sizin telefon Android 6.0.1'de donuyor ama Android 9.0 ile şahlanacak. Ben o kadarını diyeyim. @R6n hocam zaten benim rehber ve dosyaları atmış. O rehbere göre yapmanız yeterli. Takıldığınız yerde sormaktan çekinmeyin.
 

Hocam dediğim gibi tekrar aynı stock ROM'u atarak denemiştim, 40 küsur dakika Samsung logosunda kaldıktan sonra artık ekran yanmasın diye kapattım, gözümü karartıp sizin rehberden arkadaşın attığı ROM'la beraber işe giriştim. Rehberdeki linkten siteye girip devices kısmından j5LTE J500F sekmesinden img. Tar dosyasını Odin'le flashladım, Odin'de Pass olarak göründü. ROM'u da karta atıp başlayacaktım ama ses açma güç ve orta tuş basılı tutunca set warranty bit diye bir yazı çıkıyor ve ekran kararıyor. TWRP açılmıyor.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…