Samsung Laptop Windows Kurulumunda Takılma Sorunu

SEYFİ YUVA

Kilopat
Yer
Antalya
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Olayı başından anlatayim arkadaşlar. Bir tanıdığımın bilgisayarı mavi ekran vermeye başlamış bana format atmam için getirdi. İçinden bilgileri Linux yoluyla boot ederek kurtardım sıra Windows kurmaya geldi. Bilgisayara ne yaptıysam bir türlü Windows'u kuramadım. Bilgisayar BIOS'ta USB'yi tanıyor Boot bölümünde gösteriyor, Boot ediyor ama Boot ettikten sonra ekranda Windows amblemi çıkınca takılı kalıyor. Sebebi sizce ne olabilir?
  1. Harddiskte sorun yok çünkü Linuxle Boot edince içine girebiliyorum sorunsuz çalışıyor.
  2. RAM'lerde sorun yok diye tahmin ediyorum çünkü Linux'te 2.5 3 saat boyunca bilgisayar açık kaldı sorun çıkarmadı.
  3. UEFI Legacy denedim ikisi de sonuç vermedi UEFI'de dosyalar yükleniyor diyor siyah ekranda kalıyor. Legacy'de Windows ambleminde kalıyor.
  4. Bilgisayar Linux'u kuruyor sıkıntı çıkarmadan.
  5. 3 tane ayrı format denedim Windows 10 7 8 hiçbirinde Boot etmedi.
  6. BIOS'ta Security Boot yok ama UEFI seçeneği var. BIOS'ta çok fazla ayar yok zaten.
Bilgisayar Samsung RC510.

Son düzenleyen: Moderatör:
Üstünden çok zaman geçti unuttum ama sanırım sorunu şu şekilde çözdüm. SATA USB kablom vardı onunla başka bir cihaza bağlayıp win to usb programıyla .iso uzantılı dosyayı yazdım diske bittikten sonra cihaza taktım sorunsuz çalıştı. eğer elinde kablodan yoksa harddiskini başka bir cihaza tak legacy olarak formatla format bitişinde yeniden başlatma esnasında cihazı kapat rc510a tak sorunsuz açılacaktır.
Aynı modelde farklı cihazlarda gelmişti elime bazılarında yine vardı bu sorun onları da çözmüştüm ama bios güncellemesi yaparak mı çözdüm bios pilini çıkarıp takınca mı çözdüm tam hatırlamıyorum üstteki yöntem garanti çalışıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı