Samsung LC24F390FHMXUf 23.5 monitör Mac Mini için alınır mı?

brrrrke

Femtopat

Bu monitör Mac mini de müzik prodüksiyonü ve çizim işleri için uygun mudur? Bu monitöre tercihen önerebileceğiniz monitörler var mıdır?

Bir de ek olarak çok anlamadığımdan soruyorum monitörlerin 23.5 23.8 diye farklı farklı boyutları var bu boyutlar Mac mini de tam ekran şeklinde olur mu yoksa standart 24 27 inç mi almam gerekir?

Bu monitöler nasıldır anlayan arkadaşlarım yardımcı olabilirler mi bana monitör tercihi konusunda

Son düzenleme:
Merhaba @brrrrke ,

1- MAC olarak çok bilgim olmasa da 23.8, 24.2 falan inch biriminden iki çapraz köşenin uzaklığıdır. Tam ekran olup-olmama ile bir ilgisi yok. Boyutu ile alakalı.

Piksel sayısı her halükarda 1080p. 2K monitör alırsanız da 2K. Piksel sayısı aynı sonuçta, mesela Teamviewer'dan PC'ye bağlanırsanız ve telefonun çözünürlüğü PC ile aynı ise tam ekranda PC'yi telefondan bile tam ekran görürsünüz.

Bu yüzden tam ekran olmama gibi bir olayın mümkün olduğunu kesinlikle düşünmüyorum.

Bu arada 23.8 inch monitörler tam 24 inch monitörlerden daha yaygın denebilir :)

2- Monitör olarak size şunları göz önüne alarak yorum yapacağım;

Renk kalitesi ve canlılığı,
Görüş açısı,
Tasarım(Çerçevesiz vs.)

Bu 3 maddeyi göz önünde bulundurursak size önerebileceğim en iyi monitör budur;

sRGB renk gamutu %98 ve IPS panel. Oldukça iyi bir renk kalitesi ile karşılaşacağınızı düşünüyorum.
Çok da zarif duruyor.

Fiyatı da oldukça uygun.

Amazon.tr bulabileceğiniz en güvenli sitedir. Hem hız, hem de monitörlerde oluşabikecek ölü piksel'de destek olmaları olarak.

Ve hayır, ürünler yurt dışından gelmiyor.

Son düzenleme:
Merhaba @brrrrke ,

1- MAC olarak çok bilgim olmasa da 23.8, 24.2 falan inch biriminden iki çapraz köşenin uzaklığıdır. Tam ekran olup-olmama ile bir ilgisi yok. Boyutu ile alakalı.

Piksel sayısı her halükarda 1080p. 2K monitör alırsanız da 2K. Piksel sayısı aynı sonuçta, mesela Teamviewer'dan PC'ye bağlanırsanız ve telefonun çözünürlüğü PC ile aynı ise tam ekranda PC'yi telefondan bile tam ekran görürsünüz.

Bu yüzden tam ekran olmama gibi bir olayın mümkün olduğunu kesinlikle düşünmüyorum.

Bu arada 23.8 inch monitörler tam 24 inch monitörlerden daha yaygın denebilir :)

2- Monitör olarak size şunları göz önüne alarak yorum yapacağım;

Renk kalitesi ve canlılığı,
Görüş açısı,
Tasarım(Çerçevesiz vs.)

Bu 3 maddeyi göz önünde bulundurursak size önerebileceğim en iyi monitör budur;

sRGB renk gamutu %98 ve IPS panel. Oldukça iyi bir renk kalitesi ile karşılaşacağınızı düşünüyorum.
Çok da zarif duruyor.

Fiyatı da oldukça uygun.

Amazon.tr bulabileceğiniz en güvenli sitedir. Hem hız, hem de monitörlerde oluşabikecek ölü piksel'de destek olmaları olarak.

Ve hayır, ürünler yurt dışından gelmiyor.

Bu iki üründen ikinci olanı önermişsiniz. İlk attığım monitör ile kıyaslarsak hangisi daha kullanışlıdır? İlk attığımın kavisli ekran olması gözümü boyadı birazcık.

Benim için önemli olan göz sağlığı gözlerim hassas olduğu için bilgisayar başında fazla vakit geçiremiyorum göz yanması oluyor. Sanırsam Samsung monitörlerde farklı ayarlar mevcut değil mi?

Ek olarak Curved monitör olduğu yazıyo ilk attığımda artıları ve eksileri nelerdir bi fark yaratır mı ikinciye kıyasla

Son düzenleme:
@brrkke

Kavisli monitörler video ve müzik editi için pek ideal değil, anlarsınız ya, kavisli olduğundan biraz garip oluyor. Çok ideal değil yani.

2.yi önerme sebebim düz olması, şık olması ve en önemlisi IPS olması. Daha kaliteli ve canlı renkler sunarken göz için en iyisi bence.
TN panel laptop'uma bakarken rahatsız oluyorum mesela ama IPS monitörüm taş gibi maaş. :D
Hem IPS hem Curved prodüksyon ve çizim için en idealidir.

Benim önerdiğimde göz koruyucu modu mevcut. Bkz.

Screenshot_20200818-212441_Chrome.jpg

Sizinkinde de mevcut aynı şekilde. Bkz.

Ben kendi attığımı öneririm ama son karar sizin tabii. Umarım alacağınız ürünü seversiniz :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı