Samsung LC27FG70 vs MSI MAG27C

Murat006

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar,

Samsung LC27FG70 ve MSI MAG27C arasında kaldım. Şuan Nvidia 1050 Ti kullanıyorum ancak yeni AMD ekran kartları çıktığında geçiş düşünüyorum. İki monitör arasında seçim yapmam konusunda yardımlarınızı bekliyorum. Özellik olarak birbirleri ile aynı denilebilir tasarım olarak MSI biraz daha güzel ancak Samsung çok övülüyor.

Şimdiden teşekkürler.

Ürün linkleri;

MSİ MAG27C
Samsung LC27FG70

Kesinlikle Samsung. Fakat 1080p çözünürlüğü 27 inçte kullanmak PPI değerini düşüreceğinden iyi görüntü elde etmek için biraz uzaktan bakmanız gerekecek. Samsung'un 24 inç modeli Amazon Türkiye üzerinde şuan 1638 TL.
https://www.amazon.com.tr/gp/produc..._act_title_1?ie=UTF8&psc=1&smid=A1UNQM1SR2CHM

MSI ile Samsung arasındaki farklar:
Samsung: Quantum Dot ve QLed teknolojileri var, renk desteği biraz, parlaklığı daha fazla.
MSI: Quantum Dot ve QLed teknolojileri yok.

İlginiz için teşekkürler. Şuan 23 inç bir monitör kullanıyorum. Ve işin aslı biraz büyütmek istiyorum. Bu esnada da 144 HZ olmasını istiyorum. Bütçemi epey geçtim aslında 2K olduğu zaman 27 inç bu fiyatlara monitör yok. Başka önerilere de açığım.

2K 144Hz VA panel olarak en ucuza bu var:
Samsung LC27JG50QQMXUF Monitör

Eğer bütçenizi arttırabilirseniz en iyi 2K 144Hz monitörlerden birisi olan MSI MPG27CQ da çok iyi:
MSI Optix MPG27CQ Monitör

Ama 1050 Ti çok düşük kalır bu monitörlere. Dediğiniz gibi AMD'nin yeni kartlarından alacaksanız sızıntılar doğru ise RX 3080 almanız bu monitörlerle beraber çok iyi gider.

Yaklaşık 1 ay önce söylediğin iki model arasında kaldım. MSİ MAG271CR modeliydi ama neredeyse seninkiyle aynı özelliklere sahip. Sonra tavsiyelerle samsung aldım. Bu ürün: Samsung Monitörüm Görüntü kalitesi mükemmel ama ekranın sağ ve sol yanlarında grileşme var. Özellikle sağ yanda daha fazla. Beni çok rahatsız etti. Vatandan teknik servise sordum bana her monitörde olduğunu bir problem olmadığını söylediler. İnternette araştırdım gerçekten bu ekranla alakalı renk sorunu olduğu okudum. Ama gerçekten çok rahatsız edici düzeyde renk değişimi var. Film izlerken farketmek zor olabilir ama masaüstü gibi net açık renk yerlerde çok dikkat çekiyor. Neyse bunun yanına birde ekrana görüntü gelmemeye başlayınca bende bu iki sıkıntıyı yazıp servise gönderdim. İade istedim. İade verirlerse Asus alacağım.
Alacağın ekranı bize de bildirirsen sevinirim
Ben samsung kullanıyorum Curved olan çok memnunum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…