Çözüldü Samsung LC27FG73FQMXUF Maksimum 60Hz gösterme sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

vivec

Megapat
Arkadaşlar 3-4 gün önce sorunsuz 144Hz çalışan monitörüm şimdi NVIDIA Denetim Masasında sadece 59Hz ve 60Hz seçeneklerini gösteriyor. Sizce sorun nedir? Bağlantı kablosu DP, bütün sürücüler güncel. Ekran kartı GTX1060. Monitör Samsung LC27FG73FQMXUF. Monitörün OSD ekranından 144Hz seçeneğini seçebiliyorum buna rağmen neden NVDIA denetim masası ve Windows ayarlarında 60 Hz yukarısı yok? HDMI ile bağladığımda 120 Hz seçeneği çıkıyor NVIDIA denetim masasında, DP ile neden 144Hz çıkmıyor? Bir sürü yere baktım kafayı yemek üzereyim yardımcı olursanız çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tahmin ediyorum: PC'niz 1803'e güncellendi ve sonrasında ekran kartı sürücüsünde sorun oldu. DDU ile sürücüyü kaldırıp temiz kurulum yapar mısınız ilk olarak?
Sorun hala devam etmekte. VLC'den film izlerken ekranda glitch efekti oluştu ve 5-6 kez üst üste ekran kararıp geri geldi. Sizce bununla ilgili olabilir mi? Oyunlarda VSYNC kapalı iken 144hz görüntü alabiliyorum. (eskiden 1920x1080 144hz seçeneği çıkarken şimdi sadece 1920x1080 60hz seçeneği çıkıyor) ama ne hikmetse NVDIA denetim masası ve Windows görüntü ayarlarında 60hz üzerini seçemiyorum.

Edit: DDU ile sürücüyü kaldırıp temiz kurulum yaptıktan sonra ayrıca Samsung'un driverlarını tekrar indirip kurduğumda sorun düzeldi.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı