Samsung LC27HG70QQMXUF vs Acer XV272UPbmiiprzx

Jibijeb

Hectopat
Fiyatları aynı. Seçmekte zorlanıyorum. Siz olsanız hangisini tercih edersiniz? Neden belirtirseniz sevinirim.

Samsung
VA Panel​
Kavisli Ekran​
3000:1 Kontrsat​
Hareket ettirilebilmesi daha fazla, dikey de çalıştırılabiliyor.​
Enerji verimliliği D sınıf.​
Acer
IPS Panel​
Düz Ekran​
1000:1 Kontrsat​
Hareket kabiliyeti daha düşük. Galiba buda dikey kullanılabiliyormuş.​
Enerji verimliliği B sınıf.​

Son düzenleme:
Samsung panel teknolojisi çok ileri olan bir firma çoğu firma samsung teknolojisini kullanır o yüzden güvenilirlik acısından samsung.

ACER'in IPS panel olması kafamı çok karıştırıyor. Samsung VA panel ya ne kadar farkederler ki?

Arkadaş hiçbir şeyden haberi olmadan sallıyor. Acer da panel üreticisi AUO Optronics'in üst firması.

Bence iki monitör arasından CHG70, kontrast farkı çok gözle görülür bir fark. Normalde hızlı bir IPS monitörden bahsediyor olsaydık IPS olanı seçebilirdiniz ama XV272U VA hızında bir panel zaten, koyu renk geçişleri yavaş.

CHG70'in tepki süresi düşük, alırken bunu göz önünde bulundurun. Piksel koyu renk geçişleri 30ms'in üzerine çıkabiliyor.

İkiside mi alınmaz diyorsunuz yani? Ben mi yanlış anlıyorum. Peki bu ikisi arasından Samsung mı tercih edilmeli yani? VA olmasına rağmen ACER ile aynı görüntüyü verir mi sizce Samsung?

İkiside mi alınmaz diyorsunuz yani? Ben mi yanlış anlıyorum. Peki bu ikisi arasından Samsung mı tercih edilmeli yani? VA olmasına rağmen ACER ile aynı görüntüyü verir mi sizce Samsung?
İkisi de %125 sRGB, %95 DCI-P3 renk gamutlarını kapsıyor. Renk olarak bir fark olacağını sanmıyorum, tek fark VA'nın daha dar bakış açısı desteği sunmasından kaynaklanabilir.

Bu fiyata TN almadıkça çok daha hızlı bir 1440p 144Hz monitör bulamazsınız.

Peki. Anladığım kadarıyla bu konuda benden daha bilgilisiniz. Siz olsanız hangisini alırdınız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…