Hayır gerçek 10-bit değil, sitesinde de belirtiyor. Ayrıca Gigabyte'ın yorumlarında ölü piksel ve aşırı ışık sızmasından şikayetçi olanlar da az değil.Gözlerim kör değilse Gigabyte olan gerçek 10 bit. Gerçek 10 bit mi?
Hayır gerçek 10-bit değil, sitesinde de belirtiyor. Ayrıca Gigabyte'ın yorumlarında ölü piksel ve aşırı ışık sızmasından şikayetçi olanlar da az değil.
Bu %99.99 sıkışmış piksel. Düzelme ihtimali var. Ne yapsam bilemedim.
İyi bakalım. Kolay gelsin. Gelişmeleri aktarırsın. Bir de diğer monitörlerinle arasındaki kalite farkına falan değinirsen iyi olabilir.
2K'da iyiymiş o zaman FPS değerleri ben 1080P'de 95-120 FPS alıyorum. Ben Ofiste Samsung VA panel evde TN panel kullanıyorum, VA TN'ye göre oyunlarda baya kötü , ghosting bariz belli oluyor, color banding var çoğunda da. Artık birçok TN panel renk konusunda oldukça başarılı ama sen bilirsin yine de@aroundtheoutside
Sadece bir tane sıkışmış piksel çıktı. Yalnızca siyah ekranda görünüyor (Hafif renkli gibi). İade edip, yenisiyle değişsem mi bilmiyorum. Ne yapsam? Rahatsız etmiyor fakat sıkışmış pikselin düzelme ihtimali var diye okumuştum. Acaba iade etme işine girişsem mi? 2 hafta önce de 2. yan monitör almıştım. Onda ölü piksel çıkmıştı ve değişim istediğim halde, paneli değiştirip yolladılar. Böyle saçmalıklar yaşamak istemiyorum. Kararsız kaldım.
@dogant
Az önce BF V'te test yaptım. 2K'da GTX 1070 Ultra ayarlarda 75-100 FPS arasında seyrediyor. Beklediğimden daha iyi. Ek olarak TN panel düşünmüyorum. VA panel fakat IPS renk kalitesinden eksiği yok. 10bit monitör olması farklı kılıyor. Bütçe olarak 4.200 TL'ye çıkmak istemiyorum. Tavsiyen için teşekkür ederim.
@Geoffroy
Monitörün renkleri ve tasarımı muhteşem. Kesinlikle tavsiye ederim fakat şu an bir adet sıkışmış piksel var sanırım. Yenisiyle değişim talep etmeyi düşünüyorum.
Tam anlayamadım, mürekkep lekesi gibi bir leke mi var?@Oreki
Ölü Piksel ve Bulutlanma Testi
Ekrana sahip cihazlarınızda, hızlı ve kolay bir şekilde ölü piksel ve bulutlanma testi yapabilirsiniz. Monitör, Televizyon, Telefonwww.pikseltesti.com
Buraya giriyorum ve tüm renkleri sırasıyla deniyorum. Beyaz ekranda hiçbir siyah ya da renkli nokta yok. Yeşilde yok. Kırmızıda yok. Lacivertte hafif görünüyor ve siyahta belirginleşiyor. Ekran 2K olduğu için de noktanın büyüklüğü 1080p'deki kadar geniş değil. İncecik ve görebildiğim kadarıyla hafif renkli bir nokta (pembemsi).
Telefon ile çektim. Telefonda daha belirgin, net gözüküyor. Hatta telefonda zoom yapınca, bunun sıkışmış piksel olduğuna emin oldum. Bir piksel düşün. Üzerindeki R-G-B renklerden birinde problem var ve böyle pembe/mor bir renk gösteriyor.
Eki Görüntüle 409430
Görüldüğü gibi siyah ekranda gözüküyor.
Eki Görüntüle 409432
Beyazda ise yok. (Sarı, yeşil ve kırmızıda da yok).
Attığın sitede de söylediğimden bahsediyor:
Eki Görüntüle 409435
Bu %99.99 sıkışmış piksel. Düzelme ihtimali var. Ne yapsam bilemedim.
Bu arada 2K'dan sonra, 1080p gözüme çamur gibi gelmeye başladı