Samsung LC32HG70 monitörde HZ ayarı

Gökay17

Centipat
Arkadaşlar herkese merhaba. Samsung C32HG70 model 144 Hz monitörün Windows 10 üzerindeki ayarlarda en yüksek değer olarak 30 Hz üzerinde bir seçenek görünmüyor. Monitör kasaya kendi orijinal HDMI kablosu ile bağlı. Ekran kartı R9 270X ve sürücüsü güncel. Sorun belki de çok basit ama çözemediğim için yardımınıza talibim. İlgilenen arkadaşlara peşinen teşekkür ediyorum.

Dosya Ekleri

• hz1.jpg
    138,1 KB · Görüntüleme: 48
  • hz 2.JPG
    28,5 KB · Görüntüleme: 46
Kutu içeriğinde DP kablosu çıkmıyor maalesef. Diğer dediklerini uyguladım ama yine 30 Hz değeri en yüksek değer olarak gözüküyor.

Ekran kartı sürücüsünü DDU ile kaldırıp tekrar kurmayı dener misin?

Ekran kartı sürücüsünü DDU ile kaldırıp tekrar kurmayı dener misin?

Sürücüyü kaldırdığımda en yüksek 64 Hz seçeneği geldi, sonra önerilen en güncel sürücüyü yükledim (adrenalin 20.1.3) sistem bu sürücüyle çalışınca tekrar 30 Hz seçeneği en yüksek seçenek olarak değişti. Sürücüyü DDU ile tekrar kaldırıp AMD'nin Windows 10 içerisindeki sürücüsü ile çalıştırdığımda ise eğer çözünürlüğü 1920x1080 yaparsam 120 Hz değerini görebiliyorum ama çözünürlüğü yükseltirsem HZ değerleri yine düşüyor. Şu an ekran kartı için 19.2.2 sürücüsünü indiriyorum, bakalım onu kurduğumda sonuç ne olacak...

Olmazsa farklı bir HDMI veya DP kablosu ile takıp deneyin, ekran kartı ve monitör üstündeki görüntü giriş/çıkış yuvasını değiştirerek deneyin.
Farklı iki HDMI kablosu ile denedim hiç görüntü alamadım. Bu arada indirdiğim 19.2.2 numaralı sürücü zaten windows 10 içerisindeki sürücüymüş, yani bu sürücü ile de en yüksek 120 Hz değerini görebildim.

Dosya Ekleri

• Hz3.JPG
    43,9 KB · Görüntüleme: 48
  • Hz4.JPG
    63,9 KB · Görüntüleme: 41
Muhtemelen sorun ekran kartının yetersizliği gibi duruyor. Ya da DP kablo ile alakalı da olabilir. Şu an ülkedeki mâlum şartlardan dolayı başka bir ekran kartıyla denemek de temas gerektirdiği için risk taşıyor. En iyisi beklemek, hem belki bu tür bir sorunu yaşamış ve çözüm üretmiş bir arkadaşta konuyu görüp yardımcı olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…