Samsung M.2 SSD disk hızı normal mi?

zaferturan

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba.
Monster Tulpar T7 v20.3 bilgisayar aldım. Teknik serviste özelleştirme yapıldı: 512 GB Samsung PM9A1 M.2 SSD pcle 4.0 X4 (okuma: 6900 MB/s - yazma: 5000 MB/s (eskisi 500GB (okuma: 2300 MB/s - yazma: 940 MB/s) ve 2x16 GB 2933MHz RAM takıldı. (eskisi 2x8GB)
Lisanslı işletim sistemi aldım ve kurdum. İlk testlerini yaptım hızı okuma: 6900 MB/s - yazma: 5000 MB/s olması gereken yükseltilen M.2 SSD diskim 3500mb/s okuma ve 3300mb/Sn... üzerine çıkmıyor. İşletim sistemi bu diske kurulu.
İşletim sistemi kurulu değil iken Ubuntu Linux Live sistem ile test ettim 4750mb/s üzerine çıkmadı. Ekte resimleri de mevcut.
Laboratuvar ortamında 6900 mb/s olması gereken bu hız sizce normal midir? Teknik servise sordum hiç bakmadan servise gönderin dediler. Zaten daha bir hafta kullanmışım. Normal ise boşuna göndermeyeyim.
Teşekkürler.

Dosya Ekleri

• disk.PNG
    disk.PNG
    182,7 KB · Görüntüleme: 47
  • disk2.PNG
    disk2.PNG
    18,8 KB · Görüntüleme: 48
  • disk3.jpeg
    disk3.jpeg
    135,7 KB · Görüntüleme: 39
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam sanırım laptop un anakartı maksimum bu kadar destekliyor.
Ya da dediği gibi SSD de sorun olabilir siz yine de gönderin bu hız zamanla daha da düşecektir çünkü böyle giderse.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı