Samsung M14 ısınıyor

oguz_231

Zeptopat
Daha fazla  
Isınma problemi olduğu izlenimi aldm. 10 dakikalık telefon görüşmesinde klima ortamda el yakacak cinsde olmasa da cihaz ısınıyor. Alışveriş uygulamalarında geçinmeye bile ısınma oluyor.

İlk şarja çok ısındı, hem adaptör hem de cihaz. Sonraki şarjarda cihaz hala ısınma problemi yapıyor.

Not: Samsung TR'den alma 25W şarj cihazı kullanılmakta, %18 altına düşmeden şarja koyuyorum ve cihaz şarjdayken kullanmıyorum, internet dahi kapalı.

Ne önerirsiniz, daha önce m serisi telefonlar kullandım hiç karşılaşmadım bu sorunla.

Yaz aylarında bu cihazların en basit işlemlerde bile ısınması normal. CPU Monitor indirip isindigi zamanlar CPU sıcaklığıni paylaşırsanız daha kesin konuşabiliriz.
M14'ün ısınması gayet normal bir durum. Cihazda soğutma sistemi bulunmuyor.

Cihaz boşta şuan, 34 -38 derece arası

34-38 derece arası

@oguz_231 güncelleme yaparken 52 normal değil. Öncesinde oyun oynadınız mi? Ya da kamera kullandınız mı?

Exynos 1330 overheating sorunu olan bir SoC. Soğutma sistemi olmadığı için 50 dereceyi görebilir ama 55'in fazla olduğunu düşünüyorum. Yaşadığınız yerin sıcaklığından yüksek ihtimalle.

Exynos 1330 overheating sorunu olan bir SoC. Soğutma sistemi olmadığı için 50 dereceyi görebilir ama 55'in fazla olduğunu düşünüyorum. Yaşadığınız yerin sıcaklığından yüksek ihtimalle.
Baktığımda her yer sıcak, İnternet'e kimseden böyle bir yorum görmedim.

Klimalı ortamdada benzer problem yaşıyorum.

Peki, başka hangi işlemcilerin bu sorun var?

Teşekkürler

Şarjı uzun gitsin, tarayıcı vesaire günlük işler için tercih etmiştim bu cihazı, ne yazık ki ısınma sorunu telefon görüşmesi yaparken cihaza temas etmesem dahi oluyor,

Daha önce benzer sorunu eskilerden gm discover 2+ da yaşamıştm, firma yeni cihazla değişim yapmıştı.

Son düzenleme:
Baktığımda her yer sıcak, internet'e kimseden böyle bir yorum görmedim.
Klimalı ortamda da benzer problem yaşıyorum.

Peki, başka hangi işlemcilerin bu sorun var?
Birçok islemcide var ve hepsinde aynı düzeyde değil.
Amiral gemilerinde: Snapdragon 8 Gen 1, Exynos 2200, Exynos 2100, Exynos 990, Dimensity 9200, Snapdragon 888 vs.
Alt segment birçok cihazda fazla ısınma olur. Cunku sogutma sistemi bulundurmazlar ve alt düzey işlemciler daha erkenden zorlandiklari icin daha cabuk isinirlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…