Samsung M51 şarj alıyor ama bataryayı şarj etmiyor

Baker

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba 2 senedir kullandığım M51 model cep telefonumu %1 deyken şarja taktım şarj olmadı.Telefon kapandıktan sonra tekrar (farklı kablolar dahil) denememe rağmen şarj olmadı. Daha önce de aynı telefonla buna benzer bir şey yaşamıştım şarjdayken kilit tuşuna arka arkaya basarak açmıştım. yaklaşık 6 saat şarjda bekletmeme rağmen şarj olduğuna dair herhangi bir ibare göstermedi. 6 saatin sonunda şarjdan çıkarıp tekrar takınca pilin tamamen boş olduğunu gösteren şimşek işareti çıktı fakat bu işaret hiç gitmiyor bataryayı şarj etmiyor dolayısıyla da telefonum açılmıyor daha önce yaptığım gibi kilit tuşuna arka arkaya bastım bu sefer açılış ekranını açar gibi oldu tekrar şarj şimşek işareti çıkıyor.

Batarya sorunlu teknik servise götürün değişsinler.

Güncelleme: Bugün yine uzun süre şarjda tutmama rağmen aynı sorun devam ediyordu elektrik geliyor ama şarj etmiyordu. Telefonun açmak için kilit tuşuna basılı tuttum telefon %0 şarjla açıldı şarj ediyor gözüküyordu ama telefon çok geçmeden gene kapandı artık umutsuzca yine şarjı çıkarıp taktım yine elektrik alıyor olarak ekranda şimşek gözüküyordu. yaklaşık 1 saat sonra tekrardan kontrol etmek için ekrana baktım bu sefer elektrik aldığına dair bir işaret de yoktu fakat denemek için enteresan bir şekilde açma tuşuna bastığımda bataryayı doldurmuş %78 şarj yüzdesi gösteriyordu telefonu açtım ve şu anda gayet normal şarj oluyor. Profesyonel değilim ama sorunun yazılımsal olduğunu düşünüyorum.

Yeniden Güncelleme: Telefonum 2 hafta önce yine aynı şekilde şarj olmamaya başladı garantisi bittiği için servise yollamadım. Telefoncuya gittim telefonu bıraktım 1 saat sonra aldım SAMSUNG' un bu serilerinde şarj devresi hassasmış o yüzden telefon düştüğünde şarj kısmının hasar oluşturma olasılığı daha yüksekmiş. Şarj devresine lehim yapıldıktan sonra telefonum tekrar şarj almaya başladı. Muhtemelen daha önceki güncellemelerde telefonumun şarj almasının sebebi devrenin hasarlı kısımlarının rastgele birbirine bağlanarak devreyi tamamlaması şeklinde gerçekleşti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…