Samsung monitör "Not optimum mode" hatası

İki monitör kullanıyorum, ana monitörde sorun yok ama ikinci monitörüm olan Samsung ekranda “not optimum mode” uyarısı çıkıyor. Bu monitör 1600x900 çözünürlükte çalışıyor ama etkin sinyal modu ayarlarda 1920x1080 görünüyor. Monitörü ekran kartımda VGA girişi olmadığı için DP to VGA dönüştürücüyle kullanıyorum, kabloyu da değiştirdim ama sorun aynı. HDMI to VGA kablosu da var ama onunla denediğimde de bir şey değişmemişti. Ekran açıldıktan birkaç dakika sonra çizgiler çıkıyor, sonra ekran kapanıp açılıyor ve yeniden “not optimum mode” yazısı geliyor. Bazen tamamen kapanıyor, güç kablosunu çıkarıp tekrar takınca bazen düzeliyor ekran kartı sürücüsünü güncelledikten sonra bu sorun olmaya başladı, ben ekran kartı ayarlarının bozulduğundan şüpheleniyorum.
Monitörü tanıdık bir bilgisayarcıya da götürdüm VGA girişli bir kasada denemiş ve çalıştı bir sorun olmadan. Ara kabloları da değiştirdim, elimde 4 tane kablo oldu neredeyse. Power kablosu da yeni ve ana ekranımda çalışıyor sorunsuz. Enteresan bir problem, işin içinden çıkamadım, deneyimi olan varsa sorun sizce neden kaynaklı?

Çözebildiniz mi? Sinirlerimi bozuyor bu hata.

Uğraşmayı bıraktım. Yeni monitör alıcaktım ama aynı sorun olur diye almadım. Temiz kurulum yapıp tekrar denicem ama çözülmezse de uğraşmicam daha. Saçma sapan bir hata anlayamadım nedenini.
Yani madem hata veriyor neden ekran sorunsuz bir şekilde gözüküyor onu anlamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…