Samsung monitörde mavi renkler mor olarak görünüyor

The_FedualLord

Hectopat
Daha fazla  
Monitör
Samsung LC27CR50 Curved
Herkese iyi akşamlar ve iyi bayramlar. Hafta başında Samsung model bir monitör aldım şu anki kullandığım bilgisayarımda ikinci monitörüm bu, daha önceki monitörde böyle bir sorun olmadı. Mavi renkler mor olarak görünüyor (renk körü değilim bu arada) bir siteden full ekran mavi renk açıyorum mor (PC den) aynı siteden mavi rengi telefondan açıyorum orada mavi. Bilgisayarımda eskiden böyle bir sorun olmadı bu arada. Bu bilgisayara iki yıl aradan sonra geri döndüm ve böyle bir şeyle karşılaştım. Bir yardımcı olursanız çok makbule geçer.

Dosya Ekleri

• telefon mavi .jpg
    telefon mavi .jpg
    27,7 KB · Görüntüleme: 35
  • bilgisayar mavi.PNG
    bilgisayar mavi.PNG
    7,9 KB · Görüntüleme: 34
Hocam benim monitör de baya mora gidiyo ya bu renk, hatta atacağım şimdi telden çekip

Bak hocam benim monitör de tam olarak böyle görünüyo asıl böyle atmam gerekirdi

Buyrun

Dosya Ekleri

• IMG_20250605_234533.jpg
    IMG_20250605_234533.jpg
    79,3 KB · Görüntüleme: 20
Hocam benim monitör de baya mora gidiyo ya bu renk, hatta atacağım şimdi telden çekip

Bak hocam benim monitör de tam olarak böyle görünüyo asıl böyle atmam gerekirdi

Buyrun
Evet hocam cidden mor gösteriyormuş. Monitörün ayar menüsünden kontrast ayarlarını ve renk kalibrasyon ayarlarını kurcalayın. R, G, B değerlerine ayrı ayrı değer atanan kısmı kurcalayın mavi rengi yakalarsınız.

Hocam baktım da bulamadım bişey ya

Hocam DDU ile driverimi kaldırdım ve şu an sorun düzelmiş gibi duruyor. Driveri geri yüklüyorum duruma bakacağım.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı