Samsung Nem Algılandı Sorunu

34lucifer28

Hectopat
Merhaba Arkadaşlar, bugun başıma gelen ve çözüme kavuşturduğum bir durumu sizlerle de paylaşmak istedim. Aynı sorunu yaşayan arkadaşlara umarım destek olur.
Ekte paylaşacağım bilgi ve tecrübem Samsung S7 Edge cihazında yaşanmış ve denenmistir.

Samsung marka cep telefonunuz nem olacak herhangi bir temasa geçmiş yada geçmediği halde şarja bağladığınızda "nem algılandı" uyarısını verip şarj olmuyor ise;

1- Öncelikle nem almışsa sarj girişini pamuk, peçete vb. yumuşak bir madde ile kurutun. Kesinlikle fön makinesi gibi cihazları tercih etmeyiniz.
2- Kurulama işleminden 15 dakika sonra sarja bağlayınız.
3- Bu işlemleri yaptığınız halde yinede "nem algılandı" uyarısını alıyorsanız 4 nolu maddeden işlemlerinize devam ediniz.
4- Pamuk, peçete vb. yumaşak bir madde ile cihazınızın sarj girişi kurutulduktan sonra işlemlere yazılımsal olarak devam ediniz.
5- Samsung cihazınızdan Ayarlar menüsüne giriniz.
6- Ayarlar menüsü içerisinden Uygulamalar sekmesine giriniz.
7- Uygulamalar penceresinde ekranın sağ köşesinde yeralan üç nokta üst üste alanina girip Sistem uygulamalarını göster seçeneğine giriniz.
8- Karşınıza çıkacak listeden USB setting seçeneğine giriş yapınız.
9- İlgili pencereden Depolama veya Kayıt Defteride olabilir tıklayınız.
10- Açılan ekrandan verileri sil deyip temizleyiniz.
11- Bu işlemlerden sonra cihazınızı sarja takabilirsiniz.

Cihaz bazı sorun mesajlarını hafızasında tuttuğu için bu tür uyarılarla karşılasılmaktadır. Yapılan işlem hafıza temizliğidir.

Umarım cihazınızı bu sebepten servise göndermeden önce sorununuzu çözersiniz.

Baya iyi yazmışsın işime yarar belki.

Benim bugun evde olmama ragmen ve cihazimla hiçbir sekilde sıvı ya da buhar temasi olmadigi halde bunu yasadim. Yukarida bahsettigim adimlari izledikten sonra sarj etmeye basladi cihaz. Umarim işinize yarar.

Hocam elinize sağlık mükemmel olmuş.
Bir sorum var.

Mesela oldu da kuruladık ama çalışmadı. Yazılımsal demişsiniz. Peki şarjı olmazsa ne gibi bir yol izlemeliyiz.

Eleştirmiyorum, merakımdan soruyorum.

Hocam elinize sağlık mükemmel olmuş.
Bir sorum var.

Mesela oldu da kuruladık ama çalışmadı. Yazılımsal demişsiniz. Peki şarjı olmazsa ne gibi bir yol izlemeliyiz.

Eleştirmiyorum, merakımdan soruyorum.

Hocam estafurullah. Sarj yoksa zaten "nem algilandi" mesajinida goremezsin haliyle. Ha dersen ki sarjim %3'ken basima geldi elini cabuk tutman gerekecek.

Evet, kritik düzeyde az olursa ne olur diye merak ettim.

O zaman dedigim gibi elini cabuk tutman gerekecek hocam. Ya da cihazin arka kapagi aciliyorsa baska pil takacaksiniz. O da olmadi en yakin servis sizi bekliyor olacaktir sanirim. Umarim bu durumda kalmazsin hocam.

O zaman dedigim gibi elini cabuk tutman gerekecek hocam. Ya da cihazin arka kapagi aciliyorsa baska pil takacaksiniz. O da olmadi en yakin servis sizi bekliyor olacaktir sanirim. Umarim bu durumda kalmazsin hocam.
Samsung telefonum yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…