85QN90B alırdım muhtemelen. OLED'i burn-in riskinden ötürü ve HDR parlaklığının Mini-LED modellere göre düşük olmasından ötürü sevmiyorum şahsi olarak.
8K olarak da 75QN700C var.Samsung 85QN90B 4K Ultra HD 85" 216 Ekran Uydu Alıcılı Smart Neo QLED TV Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Samsung 85QN90B 4K Ultra HD 85" 216 Ekran Uydu Alıcılı Smart Neo QLED TV fiyatları için 4 taksit ve indirimleri kaçırma! Samsung 85QN90B 4K Ultra HD 85" 216 Ekran Uydu Alıcılı Smart Neo QLED TV özelliklerini incele, 96.499,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
Samsung 75QN700C 8K Ultra HD 75" 190 Ekran Uydu Alıcılı Smart Neo QLED TV Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Samsung 75QN700C 8K Ultra HD 75" 190 Ekran Uydu Alıcılı Smart Neo QLED TV fiyatları için 4 taksit ve indirimleri kaçırma! Samsung 75QN700C 8K Ultra HD 75" 190 Ekran Uydu Alıcılı Smart Neo QLED TV özelliklerini incele, 84.479,04 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
Monitör üretmeleri, OLED'de burn-in olma riskini azaltmaz.Ama monitör bile ürettilerse televizyonda bence çok çok çok daha düşük ihtimal.
Monitöre göre değişir. Ayrıca mükemmel bir teknoloji olamaz zaten. Çünkü OLED'de backlight olmadığı için parlaklık düşük kalıyor. Mini LED ise backlight olduğu için parlaklık yüksek ama aynı şekil backlight olduğu için kontrastlar OLED'e kıyasla kötü. İkisinin çalışma prensibi farklı, o kısmına girmiyorum hiç.Mini-LED'lerde de şu hale sorunundan bahsetmek gerekir o da mükemmel bir teknoloji değil. Hele ki karanlık sahnelerde parlak cisimlerin çevresindeki hayalet efekti gibi haleler sinirinizi bozabilir.
Yani oled gibi davranmaya çalıştığından yanan bölgenin kenarlarında lcd nin meşhur griliği görülüyor doğru. 77 g3 düzgün fiyatta olsa hiç düşünmezdim ama işte. 90 bin nere 180 nere. Sırf 65 ve 77 arasındaki fark böyle olmamalı.OLED yanma olabilir. Bunun garantisi yok. Ama monitör bile ürettilerse televizyonda bence çok çok çok daha düşük ihtimal.
Mini- LED'lerde de şu hale sorunundan bahsetmek gerekir oda mükemmel bir teknoloji değil.Hele ki karanlık sahnelerde parlak cisimlerin çevresindeki hayalet efekti gibi haleler sinirinizi bozabilir.
Hocam LG yeni G3'lerde OLED'in parlaklığını iyi arttırmış. O yüzden G3'te kafam kalıyor. Ya 65 G3 ya 77 Neo QLED QN90CMonitör üretmeleri, OLED'de burn-in olma riskini azaltmaz.
Monitöre göre değişir. Ayrıca mükemmel bir teknoloji olamaz zaten. Çünkü OLED'de backlight olmadığı için parlaklık düşük kalıyor. Mini LED ise backlight olduğu için parlaklık yüksek ama aynı şekil backlight olduğu için kontrastlar OLED'e kıyasla kötü. İkisinin çalışma prensibi farklı, o kısmına girmiyorum hiç.