Samsung NP300E5A Açılmama Sorunu

SEAT

Megapat
Daha fazla  
Kısa süre önce bir arkadaşımın bilgisayarı elime geçti. Daha önce görmediğim bir sorunla karşı karşıya geldim nedense bir türlü çözemedim.

Bilgisayar açma tuşuna bastıktan 2 3 saniye sonra kapanıyor.

Bu konu hakkında yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

Model : Samsung NP300E5A-S02TR
Üretim Tarihi : Sep 2011
İşletim Sistemi : Windows 7 Ultimate

Ucu çok açık bir konu bu. Bilgisayarın açılmamasının birden fazla sebebi olabilir. Makine kısa devre yapmış olabilir, bellekler arızalı olabilir, HDD kısa devre yaptırıyor olabilir, chipset arızalı olabilir. Ürünün garantisi devam ediyorsa gönder gitsin. Garantisi yoksa işini bilen bir servise gönder.

Edindiğim bilgiye göre garantisi yokmuş. Kendi çapımda bir çok çözümü denedim ama bir sonuca varamadım. Beni buraya yazmaya iten şey ise daha önce aynı sorun için bilgisayar bana gelmişti ve şans eseri hiçbirşey yapmadan elimde normale döndü. Bir süre sonra tekrar aynı sorun olmuş. @JaroxJamaica

Denediklerim :
HDD değiştirdim.
Bios pili değiştirdim.
Ram değiştirdim.
Macunları yeniledim.

Bunların akabinde bütün parçaları söktüm taktım diyebilirim. Sadece anakarta güç verdim ama anında geri kapanıyor. Acaba power tuşu mekanizmasının içeriğinde bir sorun olabilir mi?
@JaroxJamaica

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…