Samsung NP300V5A için Hangi RAM Uyumludur ?

onurylkn54

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba, Samsung NP300V5A Notebook kullanıyorum. 6 GB RAM var ama bana yetmiyor. Bunun için RAM almak istiyorum. Almışken de Mhz'i yüksek olsun istiyorum. Notebook'a Hangi RAM'in Uyumlu Olduğu Nasıl Anlaşılır? bu konuyu inceledim ve 1600 MHz DIMM - TeknoFiyat bu linkten bakarak Bilgisayar Bellek (Ram) Kingston ASN-KVR16S11/8 KVR16S11/8 Kingston KVR16S11/8 8GB 1600Mhz DDR3 Non-ECC CL11 SODIMM bunu buldum. Benim Notebook'uma uyumlu mudur ? Ark.intel.com'dan baktığımda 16 işlemcimin 16 GB RAM kapasitesi olduğunu gördüm ama kaç Mhz olduğunu göremedim.
Birde benim Notebook'umun iki adet RAM slotu var ama CPU-Z de 4 tane gözüküyor ve 1 ile 3 dolu bunun sebebi nedir ?

Son düzenleyen: Moderatör:
CPU-Z 4 adet gösterir ama bu 2 adet RAM slotu olduğu gerçeğini değiştirmez. 6 GB RAM, 2 GB ve 4 GB olmak üzere 2 slotta takılı durumda. 2 GB'lık belleği çıkarın. 4 GB'lık bir modül daha alın ve 8 GB olsun. RAM takmak için o iki slottan biri boş olmak zorunda. Son olarak 1333 MHz RAM kullanıyorsunuz.

Peki 8x2 şeklinde olur mu ?

Birde benim yine 1333 Mhz RAM takmam mı gerekiyor ?
1600 Mhz veya daha üstü olmaz mı ?
Anakartım destekler mi ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Peki kaç GB'a kadar takabilirim ?
İşlemcim 16 GB destekliyor. 16 GB takabilir miyim ?

Merhaba,

İşlemcini bilmem ama laptop üreticin 8gb max diyor, yani 16 takabilirsin ama ikiside çalışmaz, 4+4 yapman gerekli...
Yüksek frekanslı Ram konusu ise CPUnun desteklediği hıza bağlı, atıyorum 1000 destekliyorsa sen 2000lik takarsan onu ya 1000 lik çalıştırır, ya hiç çalıştırmaz ya da çalıştırır(1000 de) ama sürekli mavi ekran görmekten deli olursun, yani olan hızla devam et, zaten laptobu çok zorlayınca illa ısınma sorunları yaşarsın..

Selamlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…