Samsung NP350v5c-S0KTR için SSD ve Ekran kartı

ReTinaS

Megapat
Makaleler
1
Güncelleme :: Anakart Sata III destekli değilmiş. Sata 2 destekliyormuş.
Bu durumda SSD'nin bir faydası olur mu ? Yada Nasıl Bir Fark Olur ?

SSD : Samsung 840 Evo 120Gb

Merhaba arkadaşlar,
Samsung Np350v5c-S0KTR modelde bir notebook'um var.
Özellik olarak ekran kartı dışında gayet uygun. Biraz önce Recep Baltaş'ın SSD takma videosunu izledim.
Şuan SSD almaya karar verdim. Acaba uyum sağlar mı ? Şuan içinde 750Gb 7200 rpm bir HDD bulunmakta. Ayrıca birde masaüstü pc olduğu için notebook'un içi boş sayılır (İşletim sistemi 8.1,Toplam 20 gb oyun,5 gb diğer)

Bu SSD'den düşünüyorum : Samsung 840 Evo 120Gb
Birde kutu alıp diğer HDD'yi Harici olarak kullanmak istiyorum. Everest Hd3-240 2,5 Sata

Birde şuan çift ekran kartı var Intel HD Graphics 4000 ve AMD 7670M

Yalnız bana biraz performanssız gibi geldi yani AMD'ye geçmiyor olabilir bunu nasıl kontrol ederim ?
Sürekli AMD'de çalışmasını nasıl sağlarım ?

Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.

@Recep Baltaş @SypeR @Goksel KARVAR

Son düzenleyen: Moderatör:
nVidia olsa söylerdim ama maalesef AMD'de o konuda bir bilgim yok. O 50'lik farka neler değer bir bilsen. SSD alacaksan Samsung'dan şaşma.

Masaüstü Sağ Tık > Değiştirilebilir Grafikleri Yapılandır > Uygulama.exe > Yüksek Performans |

Şeklinde yapıyorum ben.

SSD içinde demek öyle diyorsunuz Samsung tercih ediyim bende ilerde sorun çıkmasın.

Merhaba AMD Switchable Graphics otomatik olarak geçiş yapmaz. (NVIDIA gibi)
Otomatik geçişi sadece bilgisayar açılışlarında şarj adaptörü takılı ise performans algılar ve AMD kartı devreye sokar, şarj adaptörü takılı değil ise Intel ekran kartı ile açar. Bununda ayarı vardır. Dilerseniz geçiş yapmaz.
Masaüstü > Sağ Tik > Configure Swithable Graphics > High Performance GPU veya Power Saving GPU olarak tercih edebilirsiniz. veya Amd Catalyst Control Center üzerinden de bu bölüme ulaşabilirsiniz. Aynı pencerede Automatically Select Power Saving GPU When On Battery Tik koyup yada kaldırabilirsiniz.
Buda batarya ile çalıştığı zaman güç tasarrufu (Intel) gpu yu otomatik olarak seçmesini sağlar.
Bu tik işaretli olduğu zaman sarj adaptörünü taktığınızda AMD ye çıkardığınızda Intel'e geçer.
Ancak bu geçişleri sağlayabilmesi için o anda bilgisayarınızda hiç bir uygulamanın açık olmaması gerekmektedir.
Siz manual olarak geçiş yapacaksanızda hiç bir uygulamanın açık olmaması gerekir.
Aksi takdirde geçişleri yapmaz.
NOT: Bazı AMD ekran kartı olan bilgisayarların biosların da bu olayı sadece AMD ile çalışacak şekilde sabit olarak ayarlayabiliyorsunuz bios unuzu kontrol edin.

Son düzenleme:

Cevabınız için teşekkürler. Yalnız bende "High Performance GPU veya Power Saving GPU" seçenekleri yok.
Bios'tan sadece AMD'nin çalışması için bir ayar yapabiliyor muyuz?

Normalde şarj kablosu takılı ve pili çıkık halde kullanıyorum. Bu bir sorun teşkil edermi ?
Ayrıca PowerPlay (Pil tasarrufu) Kapalı Halde.

Kendi üzerindeki işletim sistemi mi? siz format atarak yeni bir işletim sistemi kurdunuz mu?

Windows 8 olarak geldi. Yine aynı ekran kartında performans düşüklüğü vardı daha sonra Marketteki Update ile 8.1'e güncelledim. Daha Sonra Ekran Kartı Sürücülerinide Güncelledim. Eskisine Göre Biraz Daha İyi Oldu Ancak Kasmalar Hala Mevcut.

Güncelleme :: Anakart Sata III destekli değilmiş. Sata 2 destekliyormuş.

Bu durumda SSD'nin bir faydası olur mu ? Yada Nasıl Bir Fark Olur ?

SSD : Samsung 840 Evo 120Gb

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…