Samsung NP350V5C SSD uyumluluğu

Muratugur01

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Üniversite Öğrencisi
Merhabalar. Laptopum biraz yavaş olduğu için SSD almayı düşünüyorum fakat anakartın arayüzünü öğrenemedim.
Laptopum: Samsung NP350V5C-S0htrs
SSD: Samsung MZ-ALQ2560 NVMe 256 GB 1000MB/S-1000MB/S M.2 SSD.
Bu SSD uyar mı?

Merhabalar. Laptopum biraz yavaş olduğu için SSD almayı düşünüyorum fakat anakartın arayüzünü öğrenemedim.
Laptopum: Samsung NP350V5C-S0htrs
SSD: Samsung MZ-ALQ2560 NVMe 256 GB 1000MB/S-1000MB/S M.2 SSD.
Bu SSD uyar mı?

Cihazınızda 3230 işlemci mevcut.
Bu sistemde NVMe soketi mevcut değildir.
SATA SSD alarak HDD nizin yerine takabilir.
HDD yide kullanmak istiyorsanız DVD RW yerine bir Caddy aracılığı ile HDD nizi takabilirsiniz.

Cihazınızda 3230 işlemci mevcut.
Bu sistemde NVMe soketi mevcut değildir.
SATA SSD alarak HDD nizin yerine takabilir.
HDD yide kullanmak istiyorsanız DVD RW yerine bir Caddy aracılığı ile HDD nizi takabilirsiniz.
Anladığım kadarıyla HDD yerine takıcam bu uygundur değil mi: Kingston A400 SSDNow 240GB 500MB-350MB/s Sata3 2.5" SSD

Anladığım kadarıyla HDD yerine takacağım bu uygundur değil mi: Kingston A400 SSDNow 240GB 500MB-350MB/s SATA3 2.5" SSD

Uygundur ancak 2.5" SATA olarak 250GB tavsiye etmem yetersiz kalabilir. 500GB olarak almanızı ve bütçeniz varsa Samsung 870 EVO model SSD almanızı tavsiye ederim fiyat olarak 500 GB olanı 250 ve 1TB olan versiyona kıyaslarsak daha mantıklı ama bütçe el vermiyor ise Kingston da gayet iyidir. Daha önce SanDisk ve Kioxia kullandım ama eski hızlarını yitirmeye başlayınca samsunga geçiş yapmıştım. Ailemin kullandığı laptoplara ve kendi cihazıma taktım 1 yıldır kullanıyorum, farkı diğerlerine göre büyük. 🙂

Evet bütçe biraz kısıtlı, zaten bilgisayarımda o kadar iyi bir pc değil bi kaç işimi görsün diye kullanıyorum o yüzden 400-500 bandında ki ürünlere bakıyorum gigabyte ve ya kingston işimi görür gibi bence

O kadar da iyi bir PC değil dediğiniz laptop oyun için kullanmıyorsanız, SSD sayesinde daha uzun yıllar kullanmanıza imkan verebilir. 😁 PC'nizi inceledim 3.nesil ve UEFI desteği var diye tahmin ediyorum sadece kurulumu UEFI olarak yapmaya dikkat edin şaşırtıcı olarak uçacaktır. 🙂Bütçeniz kısıtlıysa tabii diyecek bir şey yok, SSD olarak 2 marka da iyidir ancak indirim kollayıp almanızda fayda var inanılmaz derecede zamlanmışlar maalesef 🙂 bir de RAM'iniz eğer 4 GB ise slotlarınızda da 1 adet boş yer varsa aynı özelliklerde 8 GB RAM takip edin indirim olunca alıp 12 GB'a çıkartın rahatlasın cihaz😄

Laptopu aslında ntf oyunları için kulanıyorum, o oyunlar için fazlasıyla yetiyor zaman zaman da lol, cs ve mmorpg oyun oynuyorum yani laptopu oyun için kullanıyorum😄. Boş slota da 4 gb ram daha ekledim toplam 8 oldu.
Bi de ben kıbrısta yaşıyorum türkiye ye oranla burdaki yedek parçalar nerden baksanız 1.5 katı🤔. Beni 5-6 ay idare etsin yeterli kafasındayım bu yüzden çok masrafta yapmak istemiyorum. UEFI olayını da ilk defa duydum onuda bi araştırcam🧐

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı