Samsung NP350V5C Windows 8 Lisans Bilgileri

kaelthas

Hectopat
Makaleler
1
İyi geceler;
ikinci elden bir Samsung NP350V5C notebook aldım. Cihazda orjinal Windows 8 varmış. Vatandaş Windows 8'e alışamamış, formatlayıp diski ikiye bölmüş ve Windows 7 yüklemiş. Cihazın orjinal Windows 8 sürümünün lisans numarası vb. bilgileri gitmişmidir?

Edit; sorunu çözdüm gibi. Biosa saklı ürün anahtarını gösteren RW-Everything diye bir program buldum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu cihazdaki lisans windows 8 için ve bildigim kadariyla 8.1 ede oluyor. Orjinal single language 8.1 tr iso'sunu nerden edinecegim diye düşünüyorum.

Bu benim ilk dizüstü bilgisayarım. Biraz acemisiyim. Biosa alışamadım. Herşey biraz zor.

Yapmak istediğim şey şu; cihaza ait hdd yi çıkartmak, yerine elimdeki 120gb ssd yi koymak. Ssd'ye dual boot Win 8.1 ile OSX Maverics kurmak, cihazın içinden çıkan hdd'yi external depo/uygulama kurmak için kullanmak ve bazen lazım olduğu için Windows 7 kurmak ve gerektiğinde boot etmek..

Technopat forumlarında verilen orjinal windows 8 iso'sunu indirdim. Windows 8.1 pro kuracağım.
İşe windows 7yi kurarak başlamak istedim. 64bit w7 yasal iso'sunu usb'ye bootable olarak yazdırdım. Biosa girdim, fast boot disable, secure boot disable seçeneklerini seçtim. Fakat usb disk boot menüsünde gözükmedi. Biraz kurcalayınca şunu farkettim; 2 tane boot options var. Bu 2 boot seçeneği ana gruplar. Bunlardan birine sabit disklerden birini, diğerine seyyar disklerden birini seçebiliyorsun. Ne yaptıysam ikisinede sabit disk seçeneğini sundurmayı bulamadım. Birincil problemim bu.
İkincil problemim, yada aklımdaki çarenin kesinliğinden emin olmamam diyelim; sanırım W8, W7 ve MacOSX 'i bu disklere kurduktan sonra biosdaki boot seçeneğini Clover Boot Loader'in kurulu olduğu Ssd yi seçmek yeterli olacak. Çünkü bios boot menüsü ne kadar sınırlı olursa olsun, Clover Boot Loader bana bütün diskleri gösterecek. Doğru mu?

Windows 8 kuracağım diyorsun sonra 7 kuramadım diyorsun. Bunun anlamadım bi kere. Öncelikle 7 kurma. 7 eskidi artık. 8.1 kuracaksın ve Secure boot kapatmana gerek yok. 8.1 kurmak için:

https://www.technopat.net/forum/windows-8-1/29656-windows-8-1-rtm-turkce-indirme-baglantilari.html

8.1 kurduktan sonra bu rehberle kolayca gerisini halledebilirsin:

Dual Boot Windows 8.1 ve Mavericks 10.9.1 Rehberi » Technopat

Şöyleki; 3 Os kurmayı düşünüyor ve anlatmaya çabalıyordum. Peki; w7'den vazgeçtim.

Edit; Usb ue bootable Windows 8 yazıp, defalarca usb den boot etmeyi denedim. Ya hiç boot etmedi, yada edip Windows 8 kurulumunu açtı ama hdd'yi görmedi.

- - - Güncellendi - - -

Bilgisayar biraz tuhaflaştı. Biosda hiç bir sürücüyü bir süre görmedi. Her save changes and exit seçtiğimde bir saniye kapanıp hızlıca hemen bios menüsünde açıldı. Hdd'yi görmedi. Bir kaç denemeden sonra HDD'yi gördü, ama bu sefer şu an kurulu olan Windows 7 yi boot etmedi.. Mavi ekran hatası verdi, onarmayı açtı, kendi kendine birşeyler yaptı. En az 15 yeniden başlatma denememden sonra hiç birşey olmamış gibi şu an kurulu olan windows 7 sistemini açtı. Netice itibariyle Windows 8 kurulumuna birtürlü geçemedim.

Bu rehbere bir göz atın:
Teşekkür ediyorum. Bootable bir DVD yazabildim ve sizin verdiğiniz RTM sürümünü kurabildim. Fakat ne yaptıysam orijinal lisansı etkinleştiremedim. "Bu lisans bu ürüne ait değil" hatası verdi sürekli. Baktım olmuyor, forumda diğer arkadaşın verdiği tümleşik KMSpico sürümü indirip kurdum.

Yalnız Amd ekran kartı sürücüsü ile ilgli endişem var. Güncel sürcüyü indirdim ve çok hızlı kurdu. Windows 7'de Gpu-z ile bakınca Amd Hd7670m yazıyordu. Windows 8'de Gpu-z ekranında Amd Hd 7600 series yazıyor. Bu normal mi ?

- - - Güncellendi - - -

İyi geceler. Daha önceki masaüstü bilgisayara kurabildiğim Mac OSX'i bu bilgisayara şimdilik kuramadım. Clover boot loader ekranında en baştaki sürücüyü seçtikten ve ön yüklemeler yapıldıktan sonra siyah ekranda kalıyor. Mac OSX yükleme ekranına gelmiyor. Çalışmalarım sürüyor.

İyi geceler; son gelişmeler şunlar. Önümde 4 tane usb disk, 4-5 tanede birisi Windows 8 diğerleri Windows 7 olmak üzere dvd duruyor. Bütün akşam bilgisayarı boot edebilmek için uğraştım. Hiç bir usb diskden boot edemedim. Bir Windows 7 dvd sinden boot edebildim ve sırf sistem çalışsın diye kurmak zorunda kaldım. Winbootic, Rufus, Windows 7 usb disk creator'e kadar bütün programlarla Windows 8 iso'su ile bootable usb yazdım, bilgisayar açılışta hiç birisini görmedi. Bu sırada biosdaki ayarlar fast boot disable, secure boot disable şeklindeydi.

Yeni gelişmeler; orjinal lisans için Samsung'u aradım, Windows 8 Single Language kurarsam eğer biosdaki şifrenin otomatik olarak aktif olacağını söyledi. Windows 8 Single Language TR arıyorum. Birkaç link buldum, hep trojen reklam ıvır zıvır. Yardımcı olabilecek olursa sevinirim.

Dün internetten orjinal Windows 8.1 single language tr indirdim. Kurulumda benim biosdaki şifreyi otomatik görmedi, elle girdim onuda kabul etmedi.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı