Samsung np550p5c-s02 Mac OS X Kurulumu

Çok araştırdım, senin dediğin gibi de yaptım. Ekran kartı kısmında Ekran 64 MB Paylaşılan Sistem Belleği yazıyor. HD 4000 tanımıyor.

Sorun şu ki. Adamın verdiği dsdt yamasını yapınca ekran öyle oluyor. Ben DSDT yapmayıp adamın verdiği efi string ile charmelon wizardtan tanıtmayı denedim yine ekran öyle oldu. Diğer efi stringleri de denedim ekran hep öyle oluyor ama tanıyor kartı HD 4000 512 mb yazıyor ve çözünürlük değiştirmeyi destekliyor. Dsdt dosyasını gösterince benim ses kartım dahil çoğu şeyi otomatik tanıyor.

Ordaki dsdt dosyasından içinde barındırdığı efi stringi silip(eğer barındırıyorsa), hd4000'i kext ile tanıtmak kalıyor gibi.

Şu an graphicsmode 1600x900x32 kullanıyorum.ses ve ekran kartı hariç herşey tanındı.GraphicsEnabler No olarak kullanıyorum Yes yapınca ekran kapanıyor sanki fişi çekilmiş monitör gibi ama pc çalışmaya devam ediyor.

Normal modda açılmamasının nedenini buldum.s/l/e içindeki geforce ve nvda* dosyalarını silmek gerekiyormuş

Aklıma ilk gelen isimle üye olmuştum

- - - Güncellendi - - -

Evet dediğim gibi yaptım.DSDT dosyasını decomplike edip içindeki

"AAPL,ig-platform-id", Buffer (0x04)
{
0x03, 0x00, 0x66, 0x01
},

yazısını bulup uyumsuz hd4000 yazısını sildim.Complike ederek sistemin açılışına ekledim.artık ses kartım çalışıyor ve ekran bozulmuyor.Şimdi tek sorun hd 4000'i tanıtmak.

- - - Güncellendi - - -

HD 400 için efi stringlerinin 01660004 olanı bilgisayarı siyah ekran vermeden açıyor ama renkler karmakarışık bir biçimde oluyor yukardaki yüklediğim resim gibi.

http://www.tonymacx86.com/mountain-lion-laptop-support/80882-guide-mountain-lion-installation-samsung-np550p5c.html

Burdaki rehber'de de aynı sorunla karışaşanlar var. Bunun bir çözüm yolu varsa sizden cevap bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…