Samsung NP550P5C-S04TR UEFI BIOS Harici Klavye Çalışmama Sorunu

Makaleler
1
Yer
İstanbul
Merhaba,
Samsung'un NP550P5C-S04TR modeli notebook kullanıyorum. Bir süre önce notebookun klavyesine dolu büyük bir bardak su dökmüştüm. Bunun üzerine ters tutma kurutma vs. gibi her türlü önlemi hızlıca almış olan da yeterli gelmemiş. Notebookun çalışmasında bir sorun olmamasına rağmen klavyesi bazı tuşlar çalışmıyor, bazılarına basınca birden fazla harf yazıyor ve bazıları da takılı kalıyor ve bilgisayarın çalıştığı süre boyunca bir tuşa basıyordu. Bir süre harici klavye ile idare etmeye çalıştım ama artık basılı kalan tuşlar çok rahatsız etmeye başlayınca molexini (sanırım böyle deniyordu) çıkarttım.

Uzun süredir harici klavye ile rahat bir şekilde kullanıyordum ancak yeni bir programlama diline başladım ve bilgisayarımda Linux olması bu konuda çok yardımcı olacak bana. Linux'u bir USB'ye kurdum ve Windows 10 üzerinden doğrudan UEFI BIOS'a geçiş yaptım ancak BIOS ekranında USB'den klavyeye güç gitmemekte ve klavye çalışmamakta. Notebook olduğundan mouse zaten BIOS ekranında çalışmıyor.

Diğer USB portlarına takarak da denedim ancak hiç bir şekilde klavye BIOS ekranında veya BIOS'a girmeden önce çalışmıyor. Şuan notebookun klavyesi düşük bir ihtimal düzelmiş de olabilir ancak bilgisayarın içini açmakla uğraşmak istemiyorum çok küçük bazı vidalar var onları farklı yöntemlerle açmam gerekiyor çok vaktimi alıyor. Herhangi bir çözüm öneriniz var mı?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı