Samsung NP550P5C-S04TR Yavaş Format Sorunu

oktayozk

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar. Bilgisayarım Samsung NP550P5C-S04TR. Sorunum bilgisayar formatı yavaş atıyor yani format aşamalarını çok yavaş geçiyor. Driver, tekrar format, bios güncelleme yaptım yine düzelmedi. Birde bilgisayarı sabah ilk açtığımda normal denebilecek bir hızda açmasına rağmen yeniden başlattığımda 2-3 dk'yı buluyor açılması. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum... Özür dilerim konuyu notebook kısmına açmam gerkiyordu...

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekstra olarak BurnIn Test programı ile tarattım. Ekran kartında böyle bir arıza buldu. İnternette aradım ancak bulamadım.

Dosya Ekleri

• 1.PNG
    18,9 KB · Görüntüleme: 183
  • 2.PNG
    22,3 KB · Görüntüleme: 301
  • Ekran Alıntısı.PNG
    11,9 KB · Görüntüleme: 178
SSD kullanırsanız bu sıkıntıları çekmezsiniz. Windows 8 ve sonrasında yeniden başlattığında daha yavaş açılır. Nedenini @Siyah Martı yazmış. Yeniden başlatınca daha hızlı açılır. SSD olursa bu işlemler çok hızlı gerçekleşir.

Kullandığınız denetim programları hakkında ise bilgim yok fakat ekran kartınız normalden daha sıcak çalışıyormuş, bu demek oluyor ki fan temizliği ve macun değişimi zamanı gelmiş.

Diskinde birşey çıkmamış.
Biraz daha ayrıntı vermen gerek, sistemin, kurmaya çalıştığın işletim sistemi, kurarken kullandığın aygıt, hızı vb. gibi. Mesela yeni işletim sistemlerini kurmak eskilerden çok daha kısa sürer, yenilerin kurulum hızıyla eskileri eş tutma.

Sanki sorunu yanlış tanımlıyorsun gibi yoksa makina güzel çalıştığı sürece, kolay kolay kimse format uzun sürüyor demez, eni sonu formatlar ve makinayı kullanır.

Öncelikler yarımcı olmaya çalıştığınız için teşekkürler. SSD konusunu düşünüyordum zaten, şimdi kesinleşti. USB ile format atıyorum. Bilgisayarımda win8 vardı, win10 a yükselttim. Ancak dün bios pilini çıkartıp taktığımda format sorunu düzeldi. Sanırım termal macun ve fan temizliğinden sonra da hiçbir sıkıntı kalmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…