Samsung NP550P5C-S05TR batarya önerisi

osmansty

Decapat
Arkadaşlar merhaba, Samsung NP550P5C-S05TR laptop kullanıcısıyım. 5 yıl kullanım sonrası bataryam artık beni idare etmiyor, dolayısıyla yeni batarya alacağım.
Baktığım kadarıyla benim bilgisayarıma uygun Retro ve Pars Power isimli iki batarya markası var. Önerdiğiniz farklı bir marka var mı? Ya da bu iki marka arasında şunu seçmen daha mantıklı dediğiniz bir marka olur mu?
Son olarak orijinal bataryam 5400 mAh ancak Retro ve Pars Power adında bilgisayarıma uyumlu olan bataryalar 4400 ve 6600 mAh olarak üretiliyor. Doğal olarak 6600 mAh olanlar normal batarya boyutundan büyük oluyor ve bilgisayarımın altından çıkıntı olacak(ekran alıntısında işaretlediğim şekilde).
Benim tercihim büyük kapasiteli olanı almak ama sizlere de danışmak istedim. Şimdiden teşekkürler.
(Laptop bataryasını yenileyecek benim gibi kullanıcılara bilgi edinmesi için kaynak olması amacıyla sorumu konu olarak açıyorum.)

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    170,9 KB · Görüntüleme: 103
Son düzenleyen: Moderatör:
Başka bir konu üzerinden bana danışmışsın ama ben kendim için hiç batarya almadım.

Bir yakınıma yazlık da gerekebilir diye almıştım, yeni üretim tarihli laptobuna uygun en ucuz batarya idi. Zaten genelde 1 yıl devre, x ay hücre garantisi veriyor çoğu. Devreden kasıt pillerin bağlı olduğu devre, hücre de pilin kendisi. Yazdan yaza kullanıyor kendisi, bu sene baktığımda pil sağlığında yüzdesel bir düşüş yoktu.
Dolayısıyla benim önerim sadece yeni üretim olması, markalar hakkında fikrim yok.
Alttan çıkıntılı bir ürün bana biraz ters geldi, arkaya doğru olsa belki ama alttan hoşuma gitmedi.

Anladım, boyut olarak büyük olan bataryayı sipariş verdim. Sadece laptopu biraz yukarıya kaldıracak. O da benim açımdan pek problem değil.
Pars Power batarya hakkında görüşlerimi iletirim :). Teşekkürler hocam.

Anladım, boyut olarak büyük olan bataryayı sipariş verdim. Sadece laptopu biraz yukarıya kaldıracak. O da benim açımdan pek problem değil.
Pars Power batarya hakkında görüşlerimi iletirim :). Teşekkürler hocam.

ParsPower hakkındaki görüşleriniz nasıl ? bende kendi laptopuma alacağımda

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı