Samsung NP550P5C-S05TR LCD cover değiştirmek

Alpscape

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i5-12450H
16GB 3200MHZ Ram
GTX1650
Excalibur G770
Merhabalar. Samsung NP550P5C-S05TR marka bir laptop'ım var. Laptop'ı 2. el olarak aldım. Sağ menteșesinin LCD cover kısmından tamir görmüș. Bugün yapıșkanı kırıldı. Yedek parça bulmak zor bu modellerde? Elinde bu modele uygun LCD cover olan var mı veya bu laptopun bir alt modelinin LCD coveri bu modele uygun mu?

Hocam internetten kısa bir Google aramasıyla bulabilirsiniz bence. Bir alt modelin kasası uyumlu olur mu bilemiyorum. Yalnız eğer siz değiştirecekseniz ilgili parçayı almadan önce değişim videolarını izlemenizi tavsiye ederim. Not: Dilerseniz 2. el olarak da bakabilirsiniz.
Ekleme: Gerçekten yok. En azından ilk aramalarımda bulamadım. 2. el veya Laptop tamiri yapan kişilerde belki bulabilirsiniz. Çinli alışveriş sitelerine de bakılabilir ama vergisi falan ne olur bilemiyorum.

Son düzenleme:

Birkaç yere sordum WhatsApp üzerinden, biri yok dedi diğeri ise depoya sordurayim dedi. Aliexpress veya wishten araştırıyorum şu an bakalım bulabilecek miyim
Düzenleme : Sahibinden de NP350 serisine ait cover buldum. Dıştan bakışta tasarımları, kalınlığı aynı görünüyor ama boyutları ve menteşe yerleri aynımı bilmiyorum, olur mu acaba benim bilgisayarıma.

Son düzenleme:
Ben Samsung'da seri kasalarının değişmeyeceğini düşünüyorum ama bu konuda kesin bilgisi olan arkadaşlar yazarsa daha iyi olur. Zamanında aynı seri olup da farklı modele ait olan LCD paneli alıp takmıştım ama dediğim gibi bilen bir arkadaş bilgilendirirse daha iyi olur. Bulursanız ancak Çinden bulursunuz zaten hocam.

Şaka gibi ama yan sanayi devi Çin de bile 1 tane yok bu üründen. Sahibiden de bir firma buldum, elinde 350 serisi için bir kapak var. Firma olmayan ürünleri iade edebilirsiniz demiş. Hiç olmadı ya oradan adamlara soracağım ya da alıp deneyeceğim.

Denemekten başka çareniz yok öyleyse. Gerçekten şaka gibiymiş. Not: Bu konu da bana ders olsun; 2. el bilgisayar alırsam öncelikle yedek parçalarına bakayım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…