Samsung NP550P7C laptopa nasıl Hackintosh kurulur?

330080

Hectopat
Merhaba,

Kısa bir süredir şahsi dizüstü bilgisayarıma Hackintosh kurmaya çalışıyorum.
Bilgisayarımın marka modeli: Samsung NP550P7C.

Daha önce sorduğumda (2019) Mojave önermişlerdi.
Fakat o zaman kurulum için ilk adımı atamamıştım.

OpenCore ile denediğimde türlü türlü hatalar aldım fakat boot ekranına gelememiştim.
Sonrasında daha eski olmasına rağmen Clover ile denedim. Boot edebildim fakat bu kez de ekran kaymış/bozulmuş ve sarı/yeşil olarak birbirine girmişti.
Yardımlarınızı rica ediyorum.

Daha olumlu/yapıcı fikirlerin yardımcı olabileceğini düşünüyorum.

Hakikaten bıktım şu 'beğenmedim' muhabbetinden. @ALP_MAN hadi abiciğim, beğenmedim atıp geçmek yerine çalışan mobile Ivy Bridge EFI hazırlayıp ver adama. Kurulumunu da sağla. Yapabildiğiniz tek şey bu ise yapmayın abiciğim, yapmayın. Antika sistem, neyin Hackintosh'u? Neyi kuracak adam? Desteği kesilmiş macOS sürümünü mü? Yoksa stabilite sorunu yaşaya yaşaya, saatlerini harcaya harcaya Big Sur mu kuracakmış?

Hayret bir şey arkadaş. Hackintosh'a gözlerini sayemizde açıyor, bir de şu şekil saçma sapan iş yapıyor. Bir değil, iki değil.

Benim anlamadığım bu neyin tribi efendi gibi güzelce bir konuda bir bilgi talebinde bulunmuşum. Bu bilgiyi verip vermemek yorum yapanların elinde. Ama bu dünyaları ben yarattım havası sizce de çok saçma değil mi?

Windows ile yola devam.
Sistem özellikleri detaylı belirtilmemiş. Sadece Samsung NP550P7C yazmış konu sahibi.

"T01" ile biten hali bile varmış. 3. nesil HD 4000 iGPU ile gelen bir bilgisayar, 4000'i Monterey'de tanıtmışlar hatta:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Post sahibi patch match bir şeyler diyor yorumlarda, yama yaparak tanıtmış belli ki. Burada konu sahibinin, T01 modeline sahip olduğunu düşünerek yazdım. Neden macOS kuramaz sadece bunu merak ediyorum.

Ayrıca insanlara karşı üslubunuz hiç hoş değil. Tatlı bir dille bilgilendirmeniz daha iyi olacaktır.

@330080 Türkçe anlaşamıyor muyuz? Ben bu cihaza kurulacak macOS sürümünün, cihaz ile verimli olmasından öte uğraştırıcı ve herhangi bir güncelleme doğrultusunda beter hale geleceğini dile getiriyorum. Sisteminizi belirtmemişsiniz. Haswell veya Ivy Bridge sisteminiz var. Verimli değil. Türkiye'de karşılığı olmayıp;, hazıra binmiş bir topluma bilmem kaç bin karakterlik, diğer Türkçe platformlarda olmayan rehberleri güzelce çevirip, Recep Baltaş'a bile yardım ettikten sonra kusura bakmayın da dünyaları ben yarattım kısmı saçma değil. İyi forumlar sizlere.

@566156 Üslup sana göre hoş olmayabilir. Tatlı dil ile bilgilendirme istiyorsa etiketleyip sebebini sorabilir. Tek taraflı arkadaşını savunmanın anlamı yok. İyi forumlar abiciğim. Ayrıca, Hackintosh'un tek core'u iGPU'yu tanıtmak değil. SATA 3 sistem, varsa 5400RPM HDD, hadi belki SATA SSD. 10 yıllık işlemci ile Monterey gibi bir sürümü, DDR3 1333MHz küsür RAM ile ne kadar verimli kullanacak?

Pentium 4 gibi sistemlere Yosemite deneyenler varken, bunu hobi olarak yapanlar varken verimlilik konusunu açmak mantıklı değil. Şahsen zevk amaçlı eski Mac koleksiyonu bile yapıyorum, kasma donma da yapmıyor.

Bak abiciğim, idrak edemediğin kısım Reddit gibi platformlarda insanlar bunları araştırıp kendileri deneyip kuruyor. Pentium 4 konusu açılsa, umut verip bıracaksın. Kurulumu sağlayabilecek misin? Zevk amaçlı eski Mac koleksiyonu yapmışsın, kasmıyormuş. Asır öncesi sürümde kasmasını bekleyen yok zaten... Neyse, yeterli bence artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…