Samsung NP550P7C laptopa nasıl Hackintosh kurulur?

Bak abiciğim, idrak edemediğin kısım Reddit gibi platformlarda insanlar bunları araştırıp kendileri deneyip kuruyor. Pentium 4 konusu açılsa, umut verip bıracaksın. Kurulumu sağlayabilecek misin? Zevk amaçlı eski Mac koleksiyonu yapmışsın, kasmıyormuş. Asır öncesi sürümde kasmasını bekleyen yok zaten... Neyse, yeterli bence artık.
Biz araştırmıyor muyuz? Dortania gibi yerlere bağlı değiliz elbette. Başladığım günden beri bir sürü Hackintosh hakkında makale okudum, ve forum kullanıcıları yararlansın diye burada da elimden geldiğince makale yazdım. Kendinizi üstün görüyorsunuz gibi geldi, ama neyse... Burada temel şeylerden bahsediyoruz diye insanlara bu üslup ile yaklaşmak doğru değil. Sadece Hackintosh'a bağlı kalmadım, Mac'ler hakkında oldukça deneyim ve bilgi edindim. Hatta Apple Wiki adminlenden bir arkadaşla sohbet etmişliğim de var, çok şey kattı bana kendisi de. Türk olmasa bile buradan teşekkürlerimi ileteyim kendisine.

Koleksiyon kısmına gelince, kasmamasının sebebi elbette Mac OS X optimizasyonu. Gidip 20 yıllık bir PC kullanın bakalım, kasıyor mu yoksa kasmıyor mu? Hatta yabancı içeriklere bakarsanız, bir PowerBook G4 ile video edit yapan insanlara denk gelmeniz mümkün.

Hangi insan Windows XP, Pentium 2 sistemlerle video edit yapıyor halen...

Ayrıca eklemeyi unutmuşum, kötü donanımlara sahip eski Intel Mac'lere neden güncel sürümler kurabilelim diye Dortania ve diğer insanlar yamaları geliştirmeye o kadar uğraşıyor ki, madem verimsiz olacak? Olmuyor. Grafik hızlandırması aktif bir Mac'in kastığına şahit olmadım.

İnsanlar eski Intel Mac'lerine niye OCLP ile Sonoma kurmaya uğraşıyor, verimsiz değilmiş demek ki.

Mac OS X, stabil ve hızlı bir işletim sistemi oldu her zaman. Ve bu yüzden seviliyor. Yoksa kimse bu sistemlere Hackintosh kurmaya veya Mac'lere bu kadar para yatırmaya meraklı değil.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı