Samsung Odyssey G6 G65B görüntü ayarları nasıl olmalı?

Haaa, tamam. Ben de monitör ayarlarındakini diyorsunuz sandım.
Şu an iyi gibi ya.
Bunları değiştirdikçe renkler nasıl bir değişime uğruyor peki? Daha mı parlak oluyorlar, veyahut solgunlaşıyorlar mı?
G65B de bazı arkadaşlar soluk renk problemi yaşıyor diye bu seçenekleri değiştirip düzeltenler varmış, o sebeple dedim ben. Renk skalası bu 10 bit 10 milyar renk yani.

Ben bu yüzden diyorum bu monitörde HDR mutlaka açılması lazım yoksa standart bir VA gibi görünüyor ve IPS daha iyi gibi geliyor, HDR açınca ise IPS falan bırakmıyor panel, OLED havası veriyor biraz da olsa.

Hmmm, anladım.
HDR açık kullanacağım öyleyse. Monitör içi renk doygunluğu ayarım ise 35'de. AMD yazılımında herhangi bir ayar yok gecikme azalma ve FreeSync dışında. Şu an gayet iyi görünüyor böyle kalsın bakalım...

Tek sıkıntı Steam ve Discord teması. Önceden monitörün ayarlarında renk tonu ''mavi'' seçeneğinde kullanıyordum. Şimdi doğala çektim. Değişik görünüyor renk skalaları . En çok kullandığım programlar bunlar oldukları için göze batıyor.

Aslında gerçek rengi görüyorsun ama gözün alıştığı için öyle geliyor haliyle normal olarak. Renk doygunluğunu ben de 35 yaptım bir tık daha iyi oldu. Monitör arap atı gibi sonradan açılıyor vallahi.

Evet ya. Ama gayet iyi monitörmüş hiç pişman etmedi. Her kuruşa değiyor .
Bu ayarları falan iyice kaydetmek gerek aslında. Sonra zar zor geri haline getiririz gibi. 10 sayfa tutmuş sırf monitörün ayar konusu .

@Shinoa hocam bu HDR olayında tek sevmediğim bir şey var. Ekran görüntüsü alırken, oyun klibi falan alırken bayağı parlak görünüyor HDR açık olduğundan dolayı. Bunun bir çözümü var mıdır?

Onun bir çözümü yok maalesef. HDR içeriği SDR çekmeye çalıştığı için renkler bir tuhaf oluyor. En azından benim bildiğim tek çözüm kayıt alırken kapatmak.

@Shinoa Bende cihaz HDR açınca titreşimli 8 bit ve 120Hz de kaldı HDR kapalı olduğu zaman da 8 bit ve 120Hz de kalıyor bunun sebebi nedir, kablom 2.1 uyumlu, sadece laptop girişi 2.0 diye biliyorum ama o da 120Hz'den fazla destekliyor diye biliyorum.

Dosya Ekleri

• resim_2025-07-01_122708156.png
    34,1 KB · Görüntüleme: 26
Sorun muhtemelen Laptop girişinde.

6 liraya G65B aldık şimdi bu konuyu enine boyuna okuyacağız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…