Samsung Odyssey G6 G65B görüntü ayarları nasıl olmalı?

O kısımda aynı işe yarıyor. İndirdiğiniz profilleri oradan kontrol edebilirsiniz. Otomatik yönet ayarı Windows 10 da yok yanlış bilmiyorsam.

Kapalı bu bende. Bu arada Windows'un başlat menüsü bulanık oldu hafif.

PS5'te görüntü kalitesi muazzam aslında ama Windows'ta ufak tefek problemler var nedense anlayamadım.

10 bit yapınca da kapalı gözüküyor mu? Bende 8bit yapınca kapalı oluyor ama 10 Bit'e yükseltince otomatik açılıyor. Bu yüzden soluk gözüküyor. Hatta açıp kendiniz de kontrol edebilirsiniz. Renkleri SRGB'ye sınırladığı için renkleri soluklaştırıyor. Zaten çoğu kişi SRGB'nin doğal görüntüsünü beğenmiyor. Soluk duruyor çünkü.

10 bit yaparsam veya tekrar ayarlarsam otomatik açılıyor ama kapatıyorum ben manuel olarak.
10 bit yapıp ayarı kapatın bence. Ben bu şekilde kullanıyorum, soluklaşma olmuyor. Çoğu içerik 8 bit olduğu için pek bir fark göremezsiniz, daha çok 10 bit olan içeriklerde işe yarayacak.

10 bit yapıp ayarı kapatın bence. Ben bu şekilde kullanıyorum, soluklaşma olmuyor. Çoğu içerik 8 bit olduğu için pek bir fark göremezsiniz, daha çok 10 bit olan içeriklerde işe yarayacak.
Ben NVIDIA'dan ölçeklendirilmiş çözünürlüğe geçtim ondan olmuş, düzeldi şu an. Kontrast'ı yükseğe alınca da PS5'e yaklaştım sanki biraz ama arkadaşın dediği doğru renk profilleri sanki etkinleşmiyor.

Hmm, anladım çok teşekkür ediyorum.
Şu anda AMD yazılımı üzerinden yaptığım ayarları devre dışı bıraktım. Varsayılana aldım. Sadece monitör OSD'sinde ayarlar yaptım ve şuan yeterince güzel görünüyor.
Local Dimming sizde açık mı? Bazı kişiler bu özelliğin biraz kötü olduğunu söylemiş bu monitörde. Açsam mı kapatsam mı karar veremedim.
Akıllı sesi de kapattım. Oyun modundan çıkınca oradaki tüm her şeyi ayarlayabiliyormuşum zaten. Parlaklığı 50'den 40'a çektim. Renk doygunluğu da 40'ta.

Şimdi bir soru soracağım, ekran kartlarında falan stress testi yapıp paylaşıyoruz ya, monitörler için bu tarz bir şey var mıdır acaba ? Mesela ben testi yapayım, siz de kırmızı, yeşil, mavi oranına falan baksanız Veyahut monitörü kullanmam gerektiği gibi mi kullanıyorum bunu bilmek istiyorum. Bana normal gelen size normal gelmeyebilir. O yüzden en azından başka kişiler de görsün istiyorum yani. EIZO diye bir site varmış mesela ne işe yarıyor bilmiyorum. UFO test falan da varmış. Ölü piksel falan yok bu arada onlara baktım .

Kusura bakmayın sizi biraz uğraştırıyorum çok soru sordum fakat biraz takıntılıyım. Renk profilleri falan da bir şeyler değiştirmedi, işkillendim o yüzden...

Ve bir şey daha sormak isterim. İlk defa böyle bir smart monitör kullanıyorum o yüzden hiçbir bilgim yok.

Netflix, YouTube tarzı platformları direkt monitörün işletim sisteminden izlemekle bilgisayara bağlıyken izlemek arasında bir fark yok değil mi? Kalite aynı kalitedir.

Profilden profile göre değişiyor, techless üzerinden indirdiğim renk profilinde farklılıklar var. Akşam örnek paylaşırım.

Local Dimming dediği yerel karartma işte ben onu standarta aldım dedikleri gibi kötü aslında ama zamanla gözün alışıyor ona.

Renkler sarımsı veya mavimsi gözüküyorsa OSD menüsünden red, blue veya Green gibi ayarları kurcalayabilirsin. Eğer iyiyse bir sorun yok. OSD menüsünden zevkine göre ayarlamanı öneririm. Önemli olan benim ne gördüğüm değil sizin ne gördüğünüz. Kimisi doğru renkleri sever kimisi canlı renkleri sever. Kendi göz zevkinize göre orta ayarı tutturmalısınız.

Fotoğraftan çok fazla belli olmuyor ama sakal, saç ve bıyık kısımlarına bakın özellikle. İkiside farklı icc profili.

@Shinoa

Son düzenleme:
Hocam ben böyle manuel olarak 2 tane yaptım. Gözüme güzel görünenlerden.
Birisinin doygunluğu fazla, renkler çok canlı görünüyor diğeri ise doğal bir renk ayarı.

Diğeri ise daha doğal.

İlk attıklarım biraz kötü görünebiliyor telefondan çektiğim için. Ama rahatsız edecek bir düzeyde değil.

Sizin attığınız görselde sakallar gerçekten fark ettiriyor. Ben o siyah renk ayarlarını nasıl yapacağım ki? Local dimming, otomatik kontrast ayarlama falan var bildiğim onları iyileştirmek için.

2.resimde renkleri biraz fazla doyurmuş gibi. Tabii nasıl hoşunuza gidiyorsa öyle kullanın. İndirdiğim icc profiliyle alakalı bir durum. SRGB gamma ayarlaması yapıyor. SRGB moduna özel, burada da iyi gözükmüyor zaten. SRGB modundayken onu kullanıyorum daha çok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…