Bu monitörde ghosting ya da overshoot yok hocam tertemiz ne görüyorsan onu alırsın detaylı teknik bilgileri içinde
incelemeye bakabilirsin.
Sana şöyle bir tavsiye verebilirim uzun ömürlülük açısından Samsung teknik ekibi ile görüştüm onlar mesela 3-4 günde bir OSD menüsünde panel bakımı var piksel yenileme 3-4 günde bir de yapsanızda olur diyor. Bazı Reddit'te kullanıcılar sürekli günlük fazla yapılması panelin yıpratacağını söylüyor. Ben kendimde elektrik-elektronik mezunuyum. Monitör normal TN ya da IPS olarak stabil değil onu söyleyebilirim ufak tefek yaşadığım buglar mevcut.
Ekranın sağ ya da solunda baktığında eşit olmadığını göreceksin normal pixel Shift özelliği hareket ettiriyor yanmayı önlemek adına bunlar benim için dert değil fark etmiyorum bile. 24'ten 27 inche geçince kenarlara gözünüz gitmiyor. Coilwhine sesi var normal açıldığında YouTube ekranında belirgin ya da piksek yenilemeden sonra canlanıyor ses ama 1-2 dakika sonunda tamamen sıfır. Bunu yaşarsanız paniklemeyin normal. Kozmetik ürün hatası değil bobin vızıldaması elektronik ürünlerde yaşabileceğiniz problemler iade değişim olmaz, olsa da yeni gelende aynıdır. Yani genel olarak şu an her şeyiyle paylaştım diğer arkadaşlarada yardımcı olur bu konu.
Birazdan Samsung teknik ekibi arkadaşlarla tekrar görüşeceğim dün yaşadığım o ekran gelmemesi problemini Amazon'dan aldım iade etme hakkım var. Monitör güzel ama çok uzun süre dayanabilecek bir yapıda gelmedi açıkçası.
Kullanın deneyin ben iş için de kullanıyorum günlük 10-12 saat açık kalabiliyor. Ama dediğim gibi genel olarak sağlam bir şekilde araştırmalarıma rağmen yakan görmedim her türlü sorunu "piksel yenileme" yaparak çözülüyor benimki de onlardan biri. 2 haftadı DDU ile NVIDIA sürümü deniyorum ondan olabilir 2-3 gündür panel bakımı yapmamıstım ondan sonra yaptığımda açılmamış olabilir bir sürü etken var. Açıkçası iade etmeyide düşünmüyorum yanarsa yollasınlar 1 tane daha idare işlerim için gelene kadar ufak meblağda bir monitör alırım. 2 yıl ekran yanmasına değişim süresi var. EU Samsung da 3 yıl ama TR'de 2 yıl

onu da sorarım aklıma gelirse.