Samsung Odyssey G6 OLED monitör alınır mı?

Bütçe
20.000++
Monitör
Samsung Odyssey G6 OLED
Merhaba iyi akşamlar iyi sosyaller.
Samsung Odyssey G6 OLED kullanan var mı? Bu monitörden alacağım 2 gün sonra ama kafam da sorular var.
Kullanan varsa yazabilir mi?

Bu forumda böyle yapılıyor mu bilmiyorum😁

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu fiyattaki en iyi monitör. OLED güzel kullanıldığında ömürlük olabilen bir panel türü. Sadece uzun süre aynı ekranı açık tutmayın.

Nereden geldi bu sevda yine hani VS2 alıyorduk ortak.

Ya kanka vallahi bilmiyorum, monitör lazımdı, IPS diyordum VA diyordum bir anda buralara geldik 😁

Bu fiyattaki en iyi monitör. OLED güzel kullanıldığında ömürlük olabilen bir panel türü. Sadece uzun süre aynı ekranı açık tutmayın.
Daha soru sormayacağım, karar kılındı 😀

Ben yaklaşık 15 gündür kullanıyorum ufakça artı ve eksiklerini bahsedeyim gözlemlediğim kadarı ile;

Eksileri;
  • 4-5 Saatte bir 10 dakikalık pixel yenileme olayı var 10 dakika değil o 15-20 dakika sürüyor. Bazen unutuyorum 3-4 günde bir yapıyorum.
  • "Ekran optimizasyonu tamamlanmadı" bu sanırım yazılımsal redditte sorunlar var 1000.2 yeni sürümü ile geldi hiç bir zaman tamamlanmadı.
  • Bugün pixel yenilemeyi genelde işim olduğunda bırakıyorum, Ekranı açtım kırmızı silinik bir görüntü geldi sonra ekran gitti, Siyah ekran, ekran gelmedi PC'yi kapadım 2 saat sonra açtığımda ekran geldi normal, pixel yenileme ve ekran kendini tanılama özelliği ile devam. Bu garip çünkü bu tarz ekran problemlerini "pixel refresh" ile sanki sıfır açılmış ilk günküne dönüyor :D
  • Alt+tab yaptığında oyunlarda bazen masaüstünde renkler silinik farklı bir resim modu gibi düşünün halbuki FPS modunda renk kalibrasyonu çok farklı alt+tab da sanırım buga giriyor kafasına göre bir kaç gün sonra geliyor :D Nvidia Sürücü silip farklı sürümler deniyorum 560.94 belki bundan dolayı ve DP kablosundanda olabilir. HDMI'da çalışmasını beğenmediğim için 4000 serisi kart için DP daha iyi.
  • Onun dışında ekranı temizlemesi, Ekran temizleme losyonu beze sıkıp monitorü siliyorum monitör kapalı iken fişteyken güç gitmiyor sonuçta. Bazı arkadaşlar çok detaylı OLED ekran diye saçma sapan temizleme yöntemleri ince detaylara girmiş gerek yok.

Artıları;
  • BenQ XL2546K dan geçtim TN panelden sonra 27 inch film izlerken koltuğa geçiyorum görüntü kaybı olmaması 2K da izlemek mükemmel. Görüntü renkler herşeyiyle süper.
  • Giriş gecikmesinde gözler görülür fark var plasebo değil, 240 hertz 360 hertz olayıda ayrı tepkisel farklar çok iyi.
  • Monitörle manyakça problemler yaşabilirsin ama daha yakan göremedim pixel yenileme yaptığında herşey sıfır almış gibi oluyor, Monitör hızlanıyor çözülüyor. Yazılım ile ileride 4-5 saatte bir hatırlatıp yada kendi arka planda yaparsa bu pixel yenilemeyi tadından yenmez.

Genel olarak bu kadar 2 haftadır gözlemlediklerim Yukarıdaki eksileri Panelin problemi olduğunu düşünmüyorum her kullanıcıda yaşanmış sorunlar var. OLED Shift ve Arka planın canlı ekran kullananlar var. Teknik servis ile görüşmüştüm önermiyorlar sadece Samsungun kendi yazılımı olan "Easy Settings Box" kurup alt barı parlaklığı kısmayı açarsın mouse ile imleç oraya gidince parlaklık artıyor azalıyor. Onun dışında OSD ekranında hepsi Koruma ayarları açık geliyor arada bir Samsung sitesinden güncellemeye bakarsın. Koruma olarak Sadece Windowsdan 3 dakika sonra ekranı kapat ve Monitor OSD menüsünden 10 dakika sonra monitör kendini kapatıyor. Süreleri kısık tuttum boşa iken kapansın diye 10-12 saat açık kalıyor, Arka planım düz siyah ve bahsettiğim OLED Shift Pixel kaydırma programı var 1-2 dakikada bir onu kullanmıyorum. Samsung teknik servisi sadece kendi bahsettikleri programı öneriyor. Açıkçası kullanmakta istemiyorum TN panel gibi kullanıyorum şuanda öyle söyleyim aklıma gelirse pixel refresh yapıyorum o kadar. :)

Şöyle bir kötü yada iyi yanı var OLED den sonra hiç bir monitörü beğenmeyeceksin... :)

Son düzenleme:
Ben yaklaşık 15 gündür kullanıyorum ufakça artı ve eksiklerini bahsedeyim gözlemlediğim kadarı ile;

Eksileri;
  • 4-5 saatte bir 10 dakikalık pixel yenileme olayı var 10 dakika değil o 15-20 dakika sürüyor. Bazen unutuyorum 3-4 günde bir yapıyorum.
  • "Ekran optimizasyonu tamamlanmadı" bu sanırım yazılımsal Reddit'te sorunlar var 1000.2 yeni sürümü ile geldi hiçbir zaman tamamlanmadı.
  • Bugün pixel yenilemeyi genelde işim olduğunda bırakıyorum, ekranı açtım kırmızı silinik bir görüntü geldi sonra ekran gitti, siyah ekran, ekran gelmedi PC'yi kapadım 2 saat sonra açtığımda ekran geldi normal, pixel yenileme ve ekran kendini tanılama özelliği ile devam. Bu garip çünkü bu tarz ekran problemlerini "pixel Refresh" ile sanki sıfır açılmış ilk günküne dönüyor :D
  • Alt+Tab yaptığında oyunlarda bazen masaüstünde renkler silinik farklı bir resim modu gibi düşünün halbuki FPS modunda renk kalibrasyonu çok farklı Alt+Tab da sanırım buga giriyor kafasına göre birkaç gün sonra geliyor :D NVIDIA sürücü silip farklı sürümler deniyorum 560.94 belki bundan dolayı ve DP kablosundan da olabilir. HDMI'da çalışmasını beğenmediğim için 4000 serisi kart için DP daha iyi.
  • Onun dışında ekranı temizlemesi, ekran temizleme losyonu beze sıkıp monitorü siliyorum monitör kapalı iken fişteyken güç gitmiyor sonuçta. Bazı arkadaşlar çok detaylı OLED ekran diye saçma sapan temizleme yöntemleri ince detaylara girmiş gerek yok.

Artıları;
  • BenQ XL2546kdan geçtim TN panelden sonra 27 inch film izlerken koltuğa geçiyorum görüntü kaybı olmaması 2K da izlemek mükemmel. Görüntü renkler her şeyiyle süper.
  • Giriş gecikmesinde gözler görülür fark var plasebo değil, 240 Hertz 360 Hertz olayı da ayrı tepkisel farklar çok iyi.
  • Monitörle manyakça problemler yaşabilirsin ama daha yakan göremedim pixel yenileme yaptığında her şey sıfır almış gibi oluyor, monitör hızlanıyor çözülüyor. Yazılım ile ileride 4-5 saatte bir hatırlatıp ya da kendi arka planda yaparsa bu pixel yenilemeyi tadından yenmez.

Genel olarak bu kadar 2 haftadır gözlemlediklerim yukarıdaki eksileri panelin problemi olduğunu düşünmüyorum her kullanıcıda yaşanmış sorunlar var. OLED Shift ve arka planın canlı ekran kullananlar var. Teknik servis ile görüşmüştüm önermiyorlar sadece Samsung'un kendi yazılımı olan "easy settings box" kurup alt barı parlaklığı kısmayı açarsın mouse ile imleç oraya gidince parlaklık artıyor azalıyor. Onun dışında OSD ekranında hepsi koruma ayarları açık geliyor arada bir Samsung sitesinden güncellemeye bakarsın. Koruma olarak sadece Windows'tan 3 dakika sonra ekranı kapat ve monitor OSD menüsünden 10 dakika sonra monitör kendini kapatıyor. Süreleri kısık tuttum boşa iken kapansın diye 10-12 saat açık kalıyor, arka planım düz siyah ve bahsettiğim OLED Shift pixel kaydırma programı var 1-2 dakikada bir onu kullanmıyorum. Samsung teknik servisi sadece kendi bahsettikleri programı öneriyor. Açıkçası kullanmakta istemiyorum TN panel gibi kullanıyorum şu anda öyle söyleyim aklıma gelirse pixel Refresh yapıyorum o kadar. :)

Şöyle bir kötü ya da iyi yanı var OLED'den sonra hiçbir monitörü beğenmeyeceksin... :)

Hocam monitör elime ulaşalı 1 gün oldu, ilk önce şöyle hemen bşr oyun gireyim dedim, şansa Forza da gece vaktine denk geldim.
BEN HAYATIMDA BU KADAR GÜZEL SİYAH RENK GÖRMEDİM sadece bunu söylemek istiyorum 😀

Bu arada sizde Ghosting yok değil mi?

Genel olarak bu kadar 2 haftadır gözlemlediklerim Yukarıdaki eksileri Panelin problemi olduğunu düşünmüyorum her kullanıcıda yaşanmış sorunlar var. OLED Shift ve Arka planın canlı ekran kullananlar var. Teknik servis ile görüşmüştüm önermiyorlar sadece Samsungun kendi yazılımı olan "Easy Settings Box" kurup alt barı parlaklığı kısmayı açarsın mouse ile imleç oraya gidince parlaklık artıyor azalıyor. Onun dışında OSD ekranında hepsi Koruma ayarları açık geliyor arada bir Samsung sitesinden güncellemeye bakarsın. Koruma olarak Sadece Windowsdan 3 dakika sonra ekranı kapat ve Monitor OSD menüsünden 10 dakika sonra monitör kendini kapatıyor. Süreleri kısık tuttum boşa iken kapansın diye 10-12 saat açık kalıyor, Arka planım düz siyah ve bahsettiğim OLED Shift Pixel kaydırma programı var 1-2 dakikada bir onu kullanmıyorum. Samsung teknik servisi sadece kendi bahsettikleri programı öneriyor. Açıkçası kullanmakta istemiyorum TN panel gibi kullanıyorum şuanda öyle söyleyim aklıma gelirse pixel refresh yapıyorum o kadar. :)
Şuan işteyim, şu yazıyı eve gidince bir detaylı okuyayım 👍

Hocam monitör elime ulaşalı 1 gün oldu, ilk önce şöyle hemen bşr oyun gireyim dedim, şansa Forza da gece vaktine denk geldim.
BEN HAYATIMDA BU KADAR GÜZEL SİYAH RENK GÖRMEDİM sadece bunu söylemek istiyorum 😀

Bu arada sizde Ghosting yok değil mi?

Şuan işteyim, şu yazıyı eve gidince bir detaylı okuyayım 👍
Bu monitörde ghosting yada overshoot yok hocam tertemiz ne görüyorsan onu alırsın detaylı teknik bilgileri içinde incelemeye bakabilirsin.

Sana şöyle bir tavsiye verebilirim uzun ömürlülük açısından Samsung teknik ekibi ile görüştüm onlar mesela 3-4 günde bir OSD menüsünde panel bakımı var piksel yenileme 3-4 günde birde yapsanızda olur diyor. Bazı redditte kullanıcılar sürekli günlük fazla yapılması panelin yıpratacağını söylüyor. Ben kendimde elektrik-elektronik mezunuyum. Monitör normal TN yada IPS olarak stabil değil onu söyleyebilirim ufak tefek yaşadığım buglar mevcut.

Ekranın sağ yada solunda baktığında eşit olmadığını göreceksin normal pixel shift özelliği hareket ettiriyor yanmayı önlemek adına bunlar benim için dert değil fark etmiyorum bile. 24den 27 inche geçince kenarlara gözünüz gitmiyor. CoilWhine sesi var normal açıldığında youtube ekranında belirgin yada piksek yenilemeden sonra canlanıyor ses ama 1-2 dakika sonunda tamamen sıfır. Bunu yaşarsanız paniklemeyin normal. Kozmetik ürün hatası değil bobin vızıldaması elektronik ürünlerde yaşabileceğiniz problemler iade değişim olmaz, olsada yeni gelende aynıdır. Yani genel olarak şuan her şeyiyle paylaştım diğer arkadaşlarada yardımcı olur bu konu.

Birazdan samsung teknik ekibi arkadaşlarla tekrar görüşeceğim dün yaşadığım o ekran gelmemesi problemini amazondan aldım iade etme hakkım var. Monitör güzel ama çok uzun süre dayanabilecek bir yapıda gelmedi açıkçası. :)

Kullanın deneyin ben iş için de kullanıyorum günlük 10-12 saat açık kalabiliyor. Ama dediğim gibi genel olarak sağlam bir şekilde araştırmalarıma rağmen yakan görmedim her türlü sorunu "piksel yenileme" yaparak çözülüyor benimkide onlardan biri. 2 haftadı DDU ile Nvidia sürümü deniyorum ondan olabilir 2-3 gündür panel bakımı yapmamıstım ondan sonra yaptığımda açılmamış olabilir bir sürü etken var. Açıkçası iade etmeyide düşünmüyorum yanarsa yollasınlar 1 tane daha idare işlerim için gelene kadar ufak meblağda bir monitör alırım. 2 yıl ekran yanmasına değişim süresi var. eu samsung da 3 yıl ama trde 2 yıl :) onuda sorarım aklıma gelirse.

Son düzenleme:
Bu monitörde ghosting ya da overshoot yok hocam tertemiz ne görüyorsan onu alırsın detaylı teknik bilgileri içinde incelemeye bakabilirsin.

Sana şöyle bir tavsiye verebilirim uzun ömürlülük açısından Samsung teknik ekibi ile görüştüm onlar mesela 3-4 günde bir OSD menüsünde panel bakımı var piksel yenileme 3-4 günde bir de yapsanızda olur diyor. Bazı Reddit'te kullanıcılar sürekli günlük fazla yapılması panelin yıpratacağını söylüyor. Ben kendimde elektrik-elektronik mezunuyum. Monitör normal TN ya da IPS olarak stabil değil onu söyleyebilirim ufak tefek yaşadığım buglar mevcut.

Ekranın sağ ya da solunda baktığında eşit olmadığını göreceksin normal pixel Shift özelliği hareket ettiriyor yanmayı önlemek adına bunlar benim için dert değil fark etmiyorum bile. 24'ten 27 inche geçince kenarlara gözünüz gitmiyor. Coilwhine sesi var normal açıldığında YouTube ekranında belirgin ya da piksek yenilemeden sonra canlanıyor ses ama 1-2 dakika sonunda tamamen sıfır. Bunu yaşarsanız paniklemeyin normal. Kozmetik ürün hatası değil bobin vızıldaması elektronik ürünlerde yaşabileceğiniz problemler iade değişim olmaz, olsa da yeni gelende aynıdır. Yani genel olarak şu an her şeyiyle paylaştım diğer arkadaşlarada yardımcı olur bu konu.

Birazdan Samsung teknik ekibi arkadaşlarla tekrar görüşeceğim dün yaşadığım o ekran gelmemesi problemini Amazon'dan aldım iade etme hakkım var. Monitör güzel ama çok uzun süre dayanabilecek bir yapıda gelmedi açıkçası. :)

Kullanın deneyin ben iş için de kullanıyorum günlük 10-12 saat açık kalabiliyor. Ama dediğim gibi genel olarak sağlam bir şekilde araştırmalarıma rağmen yakan görmedim her türlü sorunu "piksel yenileme" yaparak çözülüyor benimki de onlardan biri. 2 haftadı DDU ile NVIDIA sürümü deniyorum ondan olabilir 2-3 gündür panel bakımı yapmamıstım ondan sonra yaptığımda açılmamış olabilir bir sürü etken var. Açıkçası iade etmeyide düşünmüyorum yanarsa yollasınlar 1 tane daha idare işlerim için gelene kadar ufak meblağda bir monitör alırım. 2 yıl ekran yanmasına değişim süresi var. EU Samsung da 3 yıl ama TR'de 2 yıl :) onu da sorarım aklıma gelirse.

Çok teşekkür ederim, coil sesi bende de var ama rahatsız etmiyor, şu an Series S de kullandığım için 60Hz modunda, bu yüzden galiba ghosting var.

Konuma bakabilir misiniz?

Aslında geldiğinden beri tam manasıyla şöyle başına oturamadım, bu hafta sonu canına okuyacağım 😁
Şu 3 yıl 2 yıl işini de size zahmet gerçekten sorun ya, anlam veremiyorum çünkü neden Avrupa'ya 3 bize 2 yıl garanti?

Bu arada size bir kaç soru sormak istiyorum, monitörü kullanmadığımız zaman düğmesinden kapatsak daha iyi olur değil mi? Bağlı cihaz kapandıktan sonra, monitör ekranı gidince fiş çekmenin bir zararı olur mu?

Çok teşekkür ederim, coil sesi bende de var ama rahatsız etmiyor, şu an Series S de kullandığım için 60Hz modunda, bu yüzden galiba ghosting var.

Konuma bakabilir misiniz?

Aslında geldiğinden beri tam manasıyla şöyle başına oturamadım, bu hafta sonu canına okuyacağım 😁
Şu 3 yıl 2 yıl işini de size zahmet gerçekten sorun ya, anlam veremiyorum çünkü neden Avrupa'ya 3 bize 2 yıl garanti?

Bu arada size bir kaç soru sormak istiyorum, monitörü kullanmadığımız zaman düğmesinden kapatsak daha iyi olur değil mi? Bağlı cihaz kapandıktan sonra, monitör ekranı gidince fiş çekmenin bir zararı olur mu?
Normal kullanım yapabilirsin PC'yi kapattığında fişten çek. Sadece boşta sabit aynı ekran durmaması için ben Masaüstü güç ayarlarından ekranı kapat 3 dakika yaptım. 1 dakika çok az zırt pırt kapanıyor. OSD menüsündende en düşük 10 dakika monitör kullanılmadığında kapatı seçebilirsin. Kullanmadığın zamanda monitörü butonundan da kapatabilirsin fark etmez uğraşırım dersen eğer. Benim 3 dk sonra yazılımsal ekranı kapat 10 dakika sonrada osd ayarlarından monitoru kapatıyor öyle her şeyine dikkat etmiyorum.

Mesela yaşadığım sorunu bugünü hiç yaşamadım dediğim gibi her türlü görüntü sorununu "Panel bakımı > Piksel yenileme" ile çözebiliyorsun panele zarar gelmediği sürece. Belki amazon stoklarında var ise değişim isteyebilirim 2-3 sorundan dolayı onun dışında iade etmeyi düşünmüyorum şuanlık.

Bu monitörde ghosting ya da overshoot yok hocam tertemiz ne görüyorsan onu alırsın detaylı teknik bilgileri içinde incelemeye bakabilirsin.

Sana şöyle bir tavsiye verebilirim uzun ömürlülük açısından Samsung teknik ekibi ile görüştüm onlar mesela 3-4 günde bir OSD menüsünde panel bakımı var piksel yenileme 3-4 günde bir de yapsanızda olur diyor. Bazı Reddit'te kullanıcılar sürekli günlük fazla yapılması panelin yıpratacağını söylüyor. Ben kendimde elektrik-elektronik mezunuyum. Monitör normal TN ya da IPS olarak stabil değil onu söyleyebilirim ufak tefek yaşadığım buglar mevcut.

Ekranın sağ ya da solunda baktığında eşit olmadığını göreceksin normal pixel Shift özelliği hareket ettiriyor yanmayı önlemek adına bunlar benim için dert değil fark etmiyorum bile. 24'ten 27 inche geçince kenarlara gözünüz gitmiyor. Coilwhine sesi var normal açıldığında YouTube ekranında belirgin ya da piksek yenilemeden sonra canlanıyor ses ama 1-2 dakika sonunda tamamen sıfır. Bunu yaşarsanız paniklemeyin normal. Kozmetik ürün hatası değil bobin vızıldaması elektronik ürünlerde yaşabileceğiniz problemler iade değişim olmaz, olsa da yeni gelende aynıdır. Yani genel olarak şu an her şeyiyle paylaştım diğer arkadaşlarada yardımcı olur bu konu.

Birazdan Samsung teknik ekibi arkadaşlarla tekrar görüşeceğim dün yaşadığım o ekran gelmemesi problemini Amazon'dan aldım iade etme hakkım var. Monitör güzel ama çok uzun süre dayanabilecek bir yapıda gelmedi açıkçası. :)

Kullanın deneyin ben iş için de kullanıyorum günlük 10-12 saat açık kalabiliyor. Ama dediğim gibi genel olarak sağlam bir şekilde araştırmalarıma rağmen yakan görmedim her türlü sorunu "piksel yenileme" yaparak çözülüyor benimki de onlardan biri. 2 haftadı DDU ile NVIDIA sürümü deniyorum ondan olabilir 2-3 gündür panel bakımı yapmamıstım ondan sonra yaptığımda açılmamış olabilir bir sürü etken var. Açıkçası iade etmeyide düşünmüyorum yanarsa yollasınlar 1 tane daha idare işlerim için gelene kadar ufak meblağda bir monitör alırım. 2 yıl ekran yanmasına değişim süresi var. EU Samsung da 3 yıl ama TR'de 2 yıl :) onu da sorarım aklıma gelirse.

Merhaba, acaba kullananlar cevap verebilir mi? Bende G6 OLED aldım ama çok mu parlak gözümü yoruyor. Acaba sizlerde de oluyor mu?
Yormuyorsa kullandığınız özel bir ayar var mı? Teşekkürler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı