Samsung Odyssey G6 OLED monitör alınır mı?

Bütçe
20.000++
Merhaba, acaba kullananlar cevap verebilir mi? Bende G6 OLED aldım ama çok mu parlak gözümü yoruyor. Acaba sizlerde de oluyor mu?
Yormuyorsa kullandığınız özel bir ayar var mı? Teşekkürler.
Windows'tan mavi ışık filtresi açabilirsiniz. Monitorian ile parlaklığı kısabilirsiniz.

Merhaba, acaba kullananlar cevap verebilir mi? Bende G6 OLED aldım ama çok mu parlak gözümü yoruyor. Acaba sizlerde de oluyor mu?
Yormuyorsa kullandığınız özel bir ayar var mı? Teşekkürler.
Parlaklık kontrastı gözünüzü hassasiyetine göre düşük tutabilirsin. Kontrast güçlendirici kapatabilirsin. Renk tonunu Sıcak1 de kullanıyorum. Enerji tasarrufunu açabilirsin parlaklığı otomatik arttırıp kısacaktır. Bu şekilde sorunsuz uzun saatler kullanıyorum. Öbür türlü gözlerimde sorun olmamasına rağmen gözleri yakıyor resmen

Sizin kullanımınızda sorun yok galiba. Rica etsem monitördeki ayarlar kısmının resimlerini çekip atabilir misiniz aynı şekilde yapıp bir deneyim.

Bir de HDR kullanıyor musunuz? HDR de daha fazla parlaklık oluyor.

Son düzenleme:
Dostum monitörü iade edeceğim 5 aralık son stok bekliyorum amazonda değişim için. Piksel yenileme yaparken bitmeden açtım. Kırmızı silik bir görüntü oluştu daha sonrasında monitör açılmadı 4-5 kere denememe rağmen yine bu ay için alacağım tekrar ondan sonra atayım sağlıklı olur. OSD buglar düzeldi gibi sayılır. Ekran optimizasyonu uyarısı veriyor sürekli. Zaten ben aklıma geldikçe piksel yenileme yapıyorum normal monitör gibi kullanıyorum. 2-3 Sene bizi götürse yeter teknoloji gelişir iyice stabil hale gelene kadar en azından keyifini çıkartırız.

Merhaba bende aynı monitörden aldım ama ips monitörümle arasında beyaz renki ve yazı kalitesi açısından çok fark var. ips monitörüm de 2k ve yazı kalitesi, beyaz renk olarak çok daha iyi. İnternette buldugum en iyi ayarları da yapsam şu farkı kapatamadım bir türlü.

Selam bana da yardımcı olabilir misin? Beyaz renk ayarlarında problem yaşıyorum. Sanırım iade edeceğim. Yazılar arasında bile çok fark var. Windows'dan hdr'i etkinleştirip "Windows Hdr ayarlama" programını da indirip ayarlarını yaptım oysa.

Üstte olan 32" Asus ips 144hz monitör
altta olan Konu başlığındaki Samsun g6 oled

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.jpg
    146,5 KB · Görüntüleme: 440
  • Screenshot_4.jpg
    73,8 KB · Görüntüleme: 438
Son düzenleme:
OSD Menusunde > Renk ayarları > Sıcak1 Sıcak2 de gibi gözüküyor istersen onlara tek tek bak yada fabrika ayarlarına sıfırla. Bende böyle bir problem yoktu.

Durum şöyleymiş : Samsung g6 Oled monitör " MAT " ekranmış bu yüzden bu kadar fark var. Sıcak 1 den çıkardığınız da parlaklık mora dönüyor. Bu normal ve monitörde sorun yokmuş. O yüzden daha iyi olduğunu düşündüğüm g8 mat olmayan ekranla değiştireceğim.

Şu an alınır mı?

Merhaba, piksel yenileme hiç yapmadım. nasıl yapılıyor acaba?
"Ekran optimizasyonu tamamlanmadı" sorunu bende de var. Çözebildin mi?
Bir de yaptığın ayarları paylaşabilirsen çok sevinirim.

Son düzenleme:
Merhaba, piksel yenileme hiç yapmadım. Nasıl yapılıyor acaba?
"Ekran optimizasyonu tamamlanmadı" sorunu bende de var. Çözebildin mi?
Bir de yaptığın ayarları paylaşabilirsen çok sevinirim.

Ben iade ettim yanık ekran sorunu ile karşılaştığım için ama çözülmedi arada çıkıyordu. Onu sanırım otomatik yapıyor, monitorun menüsünden yapabilirsin panel bakımı diye yazar hemen başlat dersen monitor kendini kapatır 20 dakika sonra açtığında piksel yenileme tamamlandı diye uyarı verir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…