Kardeşim ben 4 aydır kullanıyorum. Şu ana kadar hiçbir sıkıntısı olmadı. Hem PC de hem de video-film izlemede gayet iyi. İki türlüde iyi. Tek sıkıntısı şans işi. Ben ilk aldığımda ekranda ölü piksel yoktu ama 8-10 piksel büyüklüğünde 2 tane leke vardı. Servise verdim değişim için ama tamir olur dediler diye iade ettim. Sonra 1 tane daha aldım aynısından. Onda leke yoktu ama 1 tane ölü piksel vardı. Şu an onu kullanıyorum. Zaten gözle arayıp ısrarla oraya bakmadıkça belli olmuyor. Oyun oynarken veya video izlerken belli olmuyor. Aldığında leke veya ölü piksel çıkma şansı çok yüksek. Alınca öyle çıkarsa iade edip başka almayla uğraşabilirsen tavsiye ederim. Bu fiyata bu özelliklerde başka monitör yok. Ama iade ile falan uğraşamam dersen başka modellere bakmanı öneririm.
Merhaba Black smearing oluşuyor mu oyunlarda karanlık kısımlarda hareket ederken, siyah arka planda okuma yaparken vb. scanline sorunuyla karşılarlar da olmuş sizde durum nasıl?
Bir önceki monitörümde Philips 242e1gaj modeliydi. O da VA paneldi ve bu sorun vardı. Bunda da olsa zaten fark ederdim ama dediğim gibi hiç dikkat etmemiştim. İki gündür farklı oyunlarda ve webde sayfalarda kaydırırken dikkat ettim. Herhangi bir problem yok.
Evet şans işi. Bende almadan önce öyle düşünüyordum. Ama iki kez alınca ve ikisinde de problem olunca sorun bende değil de Samsung da diye düşünüyor insan.
Bir önceki monitörümde Philips 242e1gaj modeliydi. O da VA paneldi ve bu sorun vardı. Bunda da olsa zaten fark ederdim ama dediğim gibi hiç dikkat etmemiştim. İki gündür farklı oyunlarda ve webde sayfalarda kaydırırken dikkat ettim. Herhangi bir problem yok.
Evet şans işi. Bende almadan önce öyle düşünüyordum. Ama iki kez alınca ve ikisinde de problem olunca sorun bende değil de Samsung da diye düşünüyor insan.
Herhangi bir metni siyah arka planda beyaz yazı rengiyle kaydırarak test edebilirsiniz. Veya herhangi bir oyunda hareket ederken attığım videodaki gibi bir koyulaşma var mı görebilirsiniz?
Ezbere VA panel kötüdür ghosting yapar diyenleri es geçelim. Panel bazında incelemelere baktığımızda başarılı bir model olarak görünüyor. Ben şahsen IPS panelden geçeceğim. Rtıngs incelemesine bakabilirsiniz. Tepkime süresi düşük, ghosting sorunu olmayan bir model. Ben dün siparişi geçtim yarın elime geçer ürün. Bu fiyata çok başarılı olduğunu düşünüyorum, ürün gelince de dilerseniz tecrübelerimi aktarabilirim.
Renk gamutu. %68 rec 2020, %93.47 DCI-P3 coverage, %85 Adobe RGB coverage ve %100 sRGB coverage. Tahminimce sRGB volume değeri de %140 civarıdır. Güzel bir renk doygunluğu elde edebileceğiniz değerlere sahip 4 farklı renk uzayında da...