Samsung Odyssey G65b alınır mı?

Paylaştığım rsimde sarı leke var altta ama duvar kagidindanmis yanisima var heralde beyaz ekran açtım bişey gözükmedi oyundada yok problem
 
Paylaştığım rsimde sarı leke var altta ama duvar kagidindanmis yanisima var heralde beyaz ekran açtım bişey gözükmedi oyundada yok problem
Hocam alttaki taskbardan dolayı olabilir, bu arada monitörden ölü piksel testi yapıp paylaşma şansınız var mıdır ?
 
Şuan pek müsait değil yarın yapip atarım ve Nasıl yapabilirim
 
Sağolun teşekürler yarın size sonucu atacağım
 
Dün servisten dönüş yaptılar. Genel merkezden değişim talep ettiklerini söylediler. Müşteri hizmetlerinden de aciliyet talebi oluşturdum. Değişim talebi onaylanmazsa iade sürem dolmadan iade edeceğim.

Samsung genel merkezi sıfır kutudan kusurlu çıkan ürünü için değişim değil de tamir onayı verdi. Servisten ürünü alıp iade edeceğim. Başka bir marka ürün alacağım. Bu ürünü almak isteyen veya almayı düşünen varsa hiç bulaşmadan vazgeçsin ve yol yakınken diğer markalara yönelsin. Kendi ürünlerini hatasız olarak yapamıyorlar üstüne değişimde yapmıyorlar. Olan bu süreçte bize oluyor.


Hocam sizin iadede bir sorun çıktı mı? Creature game Store'dan almıştınız sanırım. Kutu içerisinden çıkan kabloların poşetini ben yırtıp açmıştım ama diğer kısımlar aynı şekilde duruyordu. Sizinki nasıldı?
 

Posetleron yirtilmasi o kadar sorun teskil eder mi ya?
Sen bizzat Samsung'dan mi aldin da değişim reddettiler? Ne zaman oldu bu? Sendeki sorun neydi bu arada?
 
Posetleron yirtilmasi o kadar sorun teskil eder mi ya?
Sen bizzat Samsung'dan mi aldin da değişim reddettiler? Ne zaman oldu bu? Sendeki sorun neydi bu arada?

Hepsiburada üzerinden creature game Store'dan 11Kasım'da sipariş verdim. 13 Kasım'da bana ulaştı. Aynı gün kutudan çıkarıp kablolarıyla beraber kurdum. Hemen ölü piksel testi yaptım. Üründe 1 tane ölü piksel vardı ve ayrı bir yerde de 9-10 piksel kaplayan leke gibi bir şey vardı. 14 Kasım sabahı Samsung yetkili servise götürdüm. Genel merkezden değişim talep ettiler ama merkez tamir yapılsın dedi. Bende tamir istemiyorum iade edeceğim dedim.Diğer arkadaşta alıp iade etmişti. O yüzden sordum sıkıntı oldumu diye.
 

Dosya Ekleri

  • IMG_0905.jpeg
    552,1 KB · Görüntüleme: 74
  • IMG_0906.jpeg
    178,4 KB · Görüntüleme: 67
Ben herhangi bir şekilde ölü piksel muhabbetine girmedim basitçe beğenmedip diyip TKHK 6502 Sayılı Kanun kapsamında iade talep ettiğimi söyleyip geçtim. Bende daha kabloların bantları dahi açılmamıştı fakat denemek için bende poşeti yırttım lakin monitörün sarılı oldugu o beyaz koruma poşetlerinin bantları dahi herşeyi 0 kutu ürünüydü bildiğiniz hatta vidaların üstündeki kağıt bantları dahi saklamıştım geri yapıştırdım. 1 Gün kullanıp iademi gerçekleştirdim sorunlu olmasa çok güzel monitör fakat dediğim gibi alanların yarısı sıkıntılı ürün alıyor ki bence çoğu öyle sadece insanlar cahil bilmiyorlar sorunlu ürün aldıklarını. Benim en büyük endişem kargoydu çünkü yurtiçi size sorumluluğun onlarda olmadığına dair bir sözleşme imzalatıyor ve kargoda herşey olabilir. Creature Game Store'a buradan teşekkür ederim ben inanılmaz takmıştım acaba kargoda bişey olacakmı yağmur yağıyor kutu hasarı ne olacak vesaire vesaire diye. Ki arabada taşırken kutu biraz minimal hasar görmüştü bende ona rağmen kutu içeriği kusursuzdu yırtılan poşet hariç. İademi gerçekleştirdiler. Ölü piksel muhabbetini açsam büyük ihtimalle kabul edeceklerini sanmıyorum.

Alakasız ama başka arkadaşlarımın da deneyimlerini öğrendikçe çoğu satıcıda da büro avukat maili kullandığım için işlemlerimin daha hızlı daha ilgili gerçekleştiğini düşünüyorum. Tabii bunun konuşma tarzı ile de ilgisi vardır elbet.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…