Güncel olarak kullandığım ASUS TUF VG27AQL3A modelinden inanılmaz rahatsızım. Çok fazla IPS glow var ve karanlık sahneler geldiği anda ciddi manada hiçbir şey göremiyorum. Bütün detaylar kayboluyor ve dümdüz griye çalan siyah renk görüyorum.
Asıl endişe ettiğin konu IPS panelden VA panele geçince pişman olur muyum? Çok fazla rekabetçi oyun oynayan birisi değilim maksimum oynadığım rekabetçi oyun LoL.
Renk gamutu. %68 rec 2020, %93.47 DCI-P3 coverage, %85 Adobe RGB coverage ve %100 sRGB coverage. Tahminimce sRGB volume değeri de %140 civarıdır. Güzel bir renk doygunluğu elde edebileceğiniz değerlere sahip 4 farklı renk uzayında da...
VA paneller genelde uygun fiyatlı modellerde tercih edildiği ve kötü olanlar kullanıldığı için insanlarda bu algı oluştu. Her panel türünde olduğu gibi VA panelinde giriş orta üst seviye sınıfları var. Samsung bu modelde üst seviye panel kullanmis. Memnun edecektir.
VA paneller genelde uygun fiyatlı modellerde tercih edildiği ve kötü olanlar kullanıldığı için insanlarda bu algı oluştu. Her panel türünde olduğu gibi VA panelinde giriş orta üst seviye sınıfları var. Samsung bu modelde üst seviye panel kullanmis. Memnun edecektir.
Güncel olarak kullandığım ASUS TUF VG27AQL3a modelinden inanılmaz rahatsızım. Çok fazla IPS glow var ve karanlık sahneler geldiği anda ciddi manada hiçbir şey göremiyorum. Bütün detaylar kayboluyor ve dümdüz griye çalan siyah renk görüyorum.
Asıl endişe ettiğin konu IPS panelden VA panele geçince pişman olur muyum? Çok fazla rekabetçi oyun oynayan birisi değilim maksimum oynadığım rekabetçi oyun LoL.
VA panelin avantajı da bu zaten, siyahı karanlık sahneleri daha iyi gösterebilmesi ve yüksek kontrastı. Almışken bütçende yeterliyse 32 inç öneririm, çok daha keyifli olur.