Samsung Odyssey G7 garantide "sorun yok" denilerek reddedildi

Big_Back

Hectopat
Selam dostlar. Herkese iyi sosyaller. Bozuk Samsung monitör galiba elimde patladı. 24.06.2023 tarihinde Vatan Bilgisayar Ataşehir şubesinden 15.552 TL'ye bu monitörü aldım. Monitör şu an vatan'da ve Samsung'da stokta olmadığı için epey linkini atmak zorunda kaldım.

Dostlar ben İstanbul'da yaşamıyorum, o zaman İstanbul'a başka bir şey için gelmiştim. Tam da o aralar bu monitörü almayı düşünüyordum. 24.06.2023 tarihi kurban bayram haftasından önceki haftaydı. Ben de dedim ki; zaten İstanbul'a gideceğim, en yakın Vatan şubesinden alayım diğer işlerimi de halledeyim geleyim. Bayramdan sonraya kalmasın, kargolar bayramda çalışmıyor diye mağazadan alma hatasında bulundum.

Mağazada sadece ölü piksel testi yaptık. Herhangi bir ölü piksel çıkmadı. Şu anda bir ölü pikseli yok. Ghosting yok desem yeridir fark edemiyorum bile.

Sıkıntı bu arkadaşlar. 1'nci video 2'nci video. Şimdi diyeceksiniz ki belki senin sisteminde, ekran kartında veya DisplayPort kablonda bir sıkıntı vardır; ben de diyeceğim ki; monitörü bir bilgisayara veya başka bir cihaza bağlamadan açtığım zaman kendi arayüz menüsünde de aynı titreme sorunu var. Monitördeki tüm ayarları kurcaladım arkadaşlar ne yaptıysam olmadı. İlk başlarda sıkıntıyı önemsemedim, sonra dedim ki kendi kendime, ya ben 15.552 TL'ye monitör aldım ama millet bu paraya sistem toplayıp oyun oynuyor. Ben sadece monitöre bir dünya para verdim. Parayı yoldan toplamıyorum. Niye ben bu sıkıntıyı çekeyim ki dedim kendi kendime.

Bu sıkıntı bana, Allah'tan reva mı diyerekten hemen telefona sarıldım ve Samsung müşteri hizmetlerini aradım. Garanti falan filan nasıl oluyor diye sordum. Arıza kaydı oluşturdu. Ondan sonra SMS olarak bana en yakın teknik servisin adresini ve telefon numarasını gönderdi. Ben de soluğu teknik serviste aldım. Servisteki görevlilere sıkıntıyı anlattım. Onlar arka kısma monitörü götürdüler. Ben de giriş kısmında oturuyordum. 2-3 dakika sonra birisi geldi, monitörde nasıl bir sıkıntı vardı dedi ben de aynı şekilde tekrar anlattım. Gelin beraber bakalım dediler. Ben de arka bölüme geçtim. 55 yaşlarında bir tane dayı monitörü HDMI ile uydu alıcısına bağlamış haberleri açmış izliyor. sıkıntının ne olduğunu anlamaya çalışıyor. Fark edemedi piksellerin titremesini. Ben de dedim ki yakından bakınca gözüküyor dayı. Bu sefer telefonuyla Zoom yapmaya çalıştı gene göremedi. Ondan sora dayı dedi ki ne zaman aldın ve kaç sene oldu. Dayı daha senesi olmadı, 3,5 aylık. Senin belki kablonda sıkıntı vardır dedi ben de dayıya dedim ki ben bundaki titremeyi bilgisayara bağlamadan kendi menüsünde de görüyorum dedim. Neyse bakarız biz buna dedi.

Sonra öbür adamla konuştum. Biz şu an çok yoğunuz dedi. Bugün pazartesi, ben seni cumartesi günü ararım dedi. Ben de tamam abi dedim çıktım gittim servisten. Cumartesi günü aradı. Dedi ki bunda bir sıkıntı yok, biz test yaptık oyun da oynadık film falan da izledik ve hiçbir şeyi yok bunun dedi. Tamam abi dedim, hiç üstelemedim geliyorum dedim. Gittim monitörü aldım, çıktım geldim servisten. Velhasıl kelam monitör elimde patladı arkadaşlar. Monitörü mağazadan aldığıma bin pişman oldum. Bundan sonra mağazadan sakız bile almam. Her şeyi internetten alıyorum artık. Bu 14 günlük iade muhabbeti çok önemliymiş arkadaşlar. Ben 15.552 TL'ye monitör almadım ders aldım, monitör dersin yanında eşantiyon geldi.

Şimdi ne yapmam lazım dostlar. Var mı? İyi güzel akıl verebilecek birisi?

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı