Samsung Odyssey G7 LC27G75Tqsrxuf alınır mı?

Bütçe
8000

Grearuler

Megapat
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
Monitör
Samsung
3070 Ti'lı bir bilgisayar sipariş ettim. 1080P'de darboğaz yaşayabileceği için monitörümü de değiştirmeyi düşünüyorum. Son nesil 2K 144Hz modeller 6Bin'lerde dolandığı için 8'e çıkıp bu monitörü almayı düşünüyorum. Piyasada ki en iyi oyun monitörü olduğu söyleniyor. Önerir misiniz? Vereceğim paraya değer mi?
Sadece FPS oyuncusu değil, birçok oyunu oynadığımı da belirtmek isterim. Cyberpunk, RDR2, Dying Light 2 vs. dolayısı ile birçoğunda 2K'da 144'ü anca zorlayacağımın farkındayım. Yine de onlarda G-Sync ile durumu kurtarıp, FPS oynadığımda da rahat ederim diye düşünüyorum.
27' 2K 240Hz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Monitörü bizzat kullanmadım ancak ben Samsung'un monitör işinde pek iyi olduğunu düşünmüyorum. Samsung Odyssey G5 27" 144Hz kullanıcısıyım ve hiç memnun değilim, ürünle birlikte gelen stant çok kötü, monitörü tutabilecek kapasitede değil. Monitör ben yazı yazarken sağa sola ufak sallanıyor mesela stant taşıyamadığı için.

İkinci bir problem Hz ayarı sıkıntılı, 60FPS çalışan bir oyun oynadıktan sonra monitörün Hz ayarı bozuluyor ve 60Hz dışında seçilebilir hiçbir ayar kalmıyor. Bunu çözmek için ya bilgisayarı yeniden başlatıyorum ya da monitör OSD'sinden tazeleme hızını başka bir ayara çekip, sonra tekrar 144'e çekiyorum.

Ancak dediğim gibi, bu bahsettiğim sorunlar gönderdiğiniz ürüne ait değil. Sadece aynı markaya ait yaşadığım sorunları dile getirdim ki aynı sorunların G7'de de olabileceğini bilin. Çünkü birbirinden çok farklı ürünler değil bunlar aslında. Işıklandırmayı saymazsan tasarımı nerdeyse aynı örneğin.

G7 28" 4k 144hz olan modeli kullanıyorum. Bu bahsettiğiniz problemlerden 1 tanesini bile yaşamadım. G5 standı nasıldır bilmiyorum ama g7 standı harika arkadaşın attığı da g7 zaten. Paneli de hardware unboxed tarafından övülen bir model. Benim kullandığım g7'yi 4k 144hz monitörler arasında öneriyor. Bu spesifik modeli bilmiyorum. Sizin modelinizin standının üzmesine şaşırdım, çok da farklı durmuyorlar aslında. Yaşadığınız 60hz probleminde ise yazılımı güncelleyin derim.

G5'in iyi olmadığından bir çok yerde bahsediliyor aslında. Özellikle ghosting konusunda vs. G7 240hz için görebileceğiniz en iyi ve en hızlı va ekranlarından biri deniyor her yerde, ekran kartı compare sitelerinde de en iyi gaming monitörü olarak vs. görünüyor. Hz probleminizin neden olduğunu bilemedim, ilk kez öyle bir şey duydum.

O monitör'de çok ilgimi çekiyor fakat 3070ti'ın 4k kartı olduğunu düşünmüyorum pek. Bir çok oyun 2k'da 144fps'i yakalayamıyor. Bazı ağır ve sevdiğim oyunların 2k'da 60'ı zor gördüğünü eklemiyorum bile O yönden 4k monitörlere pek sıcak bakmıyorum, hiç değilse 3080 ve üstü değilse.

8gb vram ile kesinlikle 4k kartı değil zaten. Bana sorarsan 3080 10gb bile 4k kartı değil çünkü forza horizon 4'te 11gb vram gördüğüm oluyor. 2k'dan devam edin siz. Fps oyunu oynuyorsanız 2k 240hz iyi bir seçenek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…