Samsung Odyssey OLED G8 G81SF 4K alınır mı?

Wlixe

Megapat
Sosyal Tayfı
Arkadaşlar selamlar, bu veya önümüzdeki hafta yeni sistemim için 4K OLED bir monitör alacağım. Normalde ASUS ROG STRIX XG27UCDMG ile Samsung Odyssey G8 G81SF arasında kalmıştım fakat bugün G81SF öğrenci indirimine girmiş. Öğrenci indirimiyle birlikte 27 inç modeli 34.500, 32 inç modeli ise 37.150 TL'ye düşüyor. Normalde gönlüm 32 inçten yanaydı fakat 27 inçlerde 4. nesil OLED panel varken 32 inçlerde 3. nesil OLED panel var, ekranı da yakından kullanan birisiyim; bu yüzden biraz kafam karıştı.
Öneri ve yorumlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

@bluerr

Dosya Ekleri

• 27 inch.png
    9,8 KB · Görüntüleme: 27
  • 32 inch.png
    9,6 KB · Görüntüleme: 23
Son düzenleyen: Moderatör:
ASUS bence.

G81sf modelleri arasında yeni nesil panel kullanmasından ötürü 27inç olanını tercih ederdim. Asus 8.500 TL daha pahalı. Asus da kullanılan kaplama yarı parlak diye geçiyor. Neo yakınlık sensörü de var asusta. Bunun dışında ekstradan bir kaç özellik daha olabilir ama hangileri sizin için lazım olur bilmiyorum. Kullanılan panel ve performansları oldukça benzer.

Rtings de xg27ucdmg'nin incelemesi yok fakat pg27ucdm ile aralarındaki fark dolby vision desteği, DP 2.1 ve tasarım. Bu yüzden kıyaslamak yanlış olmaz.
Xg27ucdmg'nin parlaklığı daha iyi.
PQ EOTF performansı benzer.
Samsung da mat kaplama varken Asusta semi glossy kaplama var
Samsung 2 yıl yanma garantiliyken Asus 3 yıl yanma garantili.
Görüş açıları benzer
Gri ve siyah tekdüzelik benzer
Asusun srgb modu daha hassas. Beyaz dengesi, renk doğruluğu ve gamma gibi alanlar da daha iyi kalibre edilmiş.
Renk gamutları benzer
Yansıma işleme de Samsung mat olduğu için daha iyi ama Asusun da yarı parlak kaplaması görüntüyü daha berrak ve canlı göstermesini sağlayacak.
Tepki süreleri benzer
Asusta neo yakınlık sensörü var.

Aslında özet geçecek olursak parlaklık, garanti, kaplama, yakınlık sensörü ve srgb modu haricinde kayda değer bir farklılık yok. Malzeme kalitesi, soğutma çözümü ve ekstra özellikleri saymıyorum. Muadil modeller. Asus için totalde biraz daha iyi bir monitör diyebiliriz. 8.500 TL farkı verip vermemek size kalmış. Aradaki farklar ortada.

8.500 TL az buz bir fark değil, bundan önceki OLED monitör önerisi konumda "fiyat farkı 5-6 bin TL'den fazla olursa ucuz olanı almak mantıklı olur" demiştiniz. Bu yüzden Samsung daha yakın geliyor.
Bir de ASUS monitör için ModArt'ın inceleme videosunu izlemiştim, yorumlarda birkaç kişi "monitör kronik sorunlu, bu yüzden yurtdışında satmadı" vesaire demiş. Aynı durum Samsung için de geçerli olabilir tabii, bilemiyorum.

Neye dayanarak?

Bazı arkadaşlar o aradaki farkı verip en iyisini almak istiyor. Bu yüzden yönlendirmek istemedim. Aslında kişisel fikrim fiyattan dolayı G81sf yönünde ama bütçesi olan en iyisini alabilir.

Bazı arkadaşlar o aradaki farkı verip en iyisini almak istiyor. Bu yüzden yönlendirmek istemedim. Aslında kişisel fikrim fiyattan dolayı G81sf yönünde ama bütçesi olan en iyisini alabilir.
Ben de biraz o kafadayım aslında. Kontrast, parlaklık, teknoloji ve garanti olarak ASUS daha önde gözüküyor. 8.500 TL'lik fiyat farkına değer mi bilemedim ama.

Ben de biraz o kafadayım aslında. Kontrast, parlaklık, teknoloji ve garanti olarak ASUS daha önde gözüküyor. 8.500 TL'lik fiyat farkına değer mi bilemedim ama.
Açıkçası neo proximity sensör büyük konfor. Her ekran başından kaltığımda kapatma tuşuna basmaktan sıkıldım. Bir de açmak için basmak gerekiyor. Ufak gibi gözükebilir ama böyle detaylar konforu artırıyor. Kaplama seçimi kişisel ama çoğunluk parlak kaplamayı daha çok seviyor. Bu biraz da odanın ne kadar ışık aldığına ve kullanımınıza bağlı bir durum.

Parlaklığın daha fazla olması da büyük bir artı. İkiye karşılık 3 yıl yanma garantisi de psikolojik olarak büyük bir rahatlık katıyor. Bu yüzden ucuz olanı alana da hak veriyorum, pahalı olanı alana da hak veriyorum. Bütçe meselesi. 8.500 TL'yi sallıyorum altın yapıp ileri de tandem oled gibi bir modele geçme fikri de mantıklı geliyor. Ufaktan parayı biriktirir 2-3 sene kullanıp satarsın. Bu sayede monitörü de yenilemiş olursun. Gerçi oled'i ikinci elden kim alır bilmiyorum.

Vallahi yakınlık sensörü beni de cezbetmiyor değil. Büyük rahatlık gerçekten. Monitörü aldığım zaman da öyle 2-3 sene değil minimum 5-6 sene kullanırım. Satıp yeni monitöre geçmeyi vesaire düşünmüyorum şu anlık. Tüm bunların etkisiyle ASUS'a biraz daha yaklaştım.

Bağlantı ve ek özellikler de bu şekilde. Soldaki Samsung, sağdaki ise Asus.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…