Samsung OLED 34 G8 vs VA panel G8

• Konuyu başlatan ION
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 4
  • Görüntüleme 801
Makaleler
1
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Programcısı
Selamlar arkadaşlar,
Kararsız kaldım 2 monitörden hangisini alırsam memnun kalırım. Çok aşırı oyun oynayan birisi değilim. Genellikle webde geziyorum ve ofis uygulamaları kullanıyorum.
1 tanesi 4K 240 Hz MiniLED, diğeri OLED.
Pazarama'da 12 taksit alabiliyorum vade farksız.

1731082024895.png

Önceden 28 inch 4k 144 hz samsung ips panel monitör kullandım ancak alışamadım. Siyahlar çok kötüydü. Şuanda Odyssey G7 1440p 240 HZ kullanıyorum oldukça memnunum özellikle siyah renkler va panelde çok iyi. Oledde yazılar sorunlu deniyor ben de genelde yazılarla işim var acaba sorun yaşar mıyım? Miniled panel de kötü değil deniyor. Kafam çok karıştı.

Aylarca OLED panel bakınıp MiniLED aldım bende. Ne kaybedeceğini ne kazanacağını bilirsen daha rahat seçim yapabilirsin. OLED'ler kısıtlamalara düşük parlaklık ve ömre sahipler. İkinci elde çok değer kaybedecek ve satması zor olacak ürünler. En akıcı deneyime en iyi renk doygunluguna ve görüş acısına sahip panel yine OLED. Siyahlardan söz etmeye gerek yok çünkü olayı bu zaten. Çok bahsedilmese de beyazları başarısız ve çoğu senaryoda renkler doğal görünmüyor. Ben Samsung'un 55 inç Ark modelini tercih ettim, büyük seviyorum. İş amaçlı değil oyun film dizi günlük normal kullanım için. MiniLED deneyim ettiğim en büyük zaafı şu, komple siyah ekranda ufak simge gibi fare imleci gibi bir şey göstermek istediğinde sadece o bölgedeki LED'i acıyor ve parlaklığı yetersiz kaldığı için o ufak bolgede göstermek istediği şey soluk görünüyor. Bunun dişin da VA panel olmasından dolayı görüş açısı kısıtlı, tam merkezden bakmak gerekiyor. Bu üst seviye cihazlarda gosting yok, renkler çok iyi ve son olarak MiniLED'in en büyük avantajı parlaklık inanılmaz. HDR deneyimini sonuna kadar yaşatıyor. Sormak istediğin bir şey varsa sorabilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı