Aylarca OLED panel bakınıp MiniLED aldım bende. Ne kaybedeceğini ne kazanacağını bilirsen daha rahat seçim yapabilirsin. OLED'ler kısıtlamalara düşük parlaklık ve ömre sahipler. İkinci elde çok değer kaybedecek ve satması zor olacak ürünler. En akıcı deneyime en iyi renk doygunluguna ve görüş acısına sahip panel yine OLED. Siyahlardan söz etmeye gerek yok çünkü olayı bu zaten. Çok bahsedilmese de beyazları başarısız ve çoğu senaryoda renkler doğal görünmüyor. Ben Samsung'un 55 inç Ark modelini tercih ettim, büyük seviyorum. İş amaçlı değil oyun film dizi günlük normal kullanım için. MiniLED deneyim ettiğim en büyük zaafı şu, komple siyah ekranda ufak simge gibi fare imleci gibi bir şey göstermek istediğinde sadece o bölgedeki LED'i acıyor ve parlaklığı yetersiz kaldığı için o ufak bolgede göstermek istediği şey soluk görünüyor. Bunun dişin da VA panel olmasından dolayı görüş açısı kısıtlı, tam merkezden bakmak gerekiyor. Bu üst seviye cihazlarda gosting yok, renkler çok iyi ve son olarak MiniLED'in en büyük avantajı parlaklık inanılmaz. HDR deneyimini sonuna kadar yaşatıyor. Sormak istediğin bir şey varsa sorabilirsin.