Samsung OLED G6 vs Dell Alienware AW2725D

Gardırop_Fuat

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar selamlar, başlıktaki iki monitör arasında kararsız kaldım. Normalde Samsung G65B VA alacaktım ancak kendi sitesinde 16000 TL'ye bulabiliyorum, o fiyat bandına da pek mantıklı gelmiyor, halihazırda ASUS VC239 60Hz IPS monitör kullanmaktayım. Fazlasıyla geri kaldım bu konularda, önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba bir karara vardınız mı ben de aynı ikilemde kaldım.

G6 da sRGB modu yok ve mat kaplamaya sahip. Dell de sRGB modu var ve glossy kaplamaya sahip. Samsung da 2 yıl yanma garantisi ve soğutma çözümü olarak sıvı soğutma var, Dell de ise 3 yıl garanti ve aktif fan var. Renk gamutu, parlaklık, tepki süresi vs aynı. Glossy kaplamadan ötürü Dell metin netliğinde birazcık daha iyi olacaktır.

G6 da sRGB modu yok ve mat kaplamaya sahip. Dell de sRGB modu var ve glossy kaplamaya sahip. Samsung da 2 yıl yanma garantisi ve soğutma çözümü olarak sıvı soğutma var, Dell de ise 3 yıl garanti ve aktif fan var. Renk gamutu, parlaklık, tepki süresi vs aynı. Glossy kaplamadan ötürü Dell metin netliğinde birazcık daha iyi olacaktır.

G65B modelini 1 yıl garantisi olacak şekilde 10.000 TL'ye buldum. İkinci el ama hatasız. Fiyat farkı olmadan değerlendirdiğimizde, uzun saatler bilgisayar başında çalışacağım ve en çok Warzone olmak üzere tüm oyun çeşitlerini oynuyorum. Yine de öneriniz Alienware modeli mi olurdu?

Not: Aynı bütçe içerisinde yine ikinci el ama temiz olmak üzere AW2723DF, 6 ay garantili mevcut.

G65B modelini 1 yıl garantisi olacak şekilde 10.000 TL'ye buldum. İkinci el ama hatasız. Fiyat farkı olmadan değerlendirdiğimizde, uzun saatler bilgisayar başında çalışacağım ve en çok Warzone olmak üzere tüm oyun çeşitlerini oynuyorum. Yine de öneriniz Alienware modeli mi olurdu?
Bu öznel bir tercih olduğu için fikirlerimiz uyuşmayabilir, bence mağazaya gidip kendi gözünüzle görün. Ben olsam ne yapardım cevabına gelecek olursak ben şu an bir şey almaz ces 2026 yı beklerdim. İlla bir tercih yapacak olursam PC de metin okuma, üretkenlik vs için G65b, oyun ağırlıklı ise Oled alırdım. Oledler sabit görüntüler de yanmaya meyilli, yani PC başında çalışmak için değil bir şeyler izlemek ve oyun oynamak için uygun. 18 ay boyunca üretkenlik için kullanıldığında yanma belirtileri rahatlıkla görülüyor(yanma testi sonucu), yani ona göre tercih edin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı