Saçma bir karar. Sırf DeX için bile model yükselten insanlar varken Samsung bu kitleyi eliyle bir kenara itti. DeX Samsung için kullanılmasa bile bizde böyle bir özellik var demek için bir kenarda durması gereken bir özellik, en azından Samsung prestiji artar. Özelliği cidden ihtiyaç gibi kullanan bazı insanlar sırf DeX desteği için bile Apple'ya da başka bir Android yerine Samsung seçerken ne amaçla yapılmış acaba? Tüm sorun, tüm fazlalık DeX miydi cidden.
Windows bunlara iyi para ödemiş.
Hocam kalkan şey
Samsung DeX'in kendisi değil.
Yani
bu kaldırılmayacak:
Samsung DeX, Galaxy cihazınızı PC benzeri bir çalışma alanına dönüştürmenizi sağlar. Basit bir sürükleme hareketi ile DeX moduna geçin, Çoklu Çalışma Alanları ile görevlerinizi düzenleyin ve aynı anda birden fazla işi zahmetsizce yapmak için ekranınızı monitörlere veya tabletlere genişletin.
Sadece
Windows için yayınlanan Samsung
DeX for PC adında aslında çok da bilinmeyen
"Samsung DeX'i Windows içine yansıtmaya" yarayan bir
uygulamasını kaldırılacak.
Yani
şu kaldırılıyor:
FAQ for Samsung Mobile. Find more about How to use Samsung Dex for PC with Samsung Support.
Yani
DeX for PC kaldırılınca bile televizyonunuza kablosuz ve kablolu şekilde, monitöre kablo ile
Samsung DeX'i yansıtmaya devam edebileceksiniz.
Bu konuda bir
sıkıntı olmayacak yani.
İngilizce bilen arkadaşlar varsa olayın aslını anlamak için şu videoyu benim gibi baştan sona izlesinler:
Ayrıca webtekno da doğru şekilde açıklamış şu haberinde:
Samsung, Windows bilgisayarlar için Dex uygulamasının OneUI 7 güncellemesi ile birlikte kullanımdan kaldırılacaÄını açıkladı.
www-webtekno-com.cdn.ampproject.org
Webtekno'dan alıntı:
"Bu arada Samsung'un DeX'e tamamen veda etmediğinin altını çizelim. Telefonunuza monitör, klavye ve fare bağlayarak küçük çaplı bir bilgisayara dönüştürebilmenizi sağlayan
DeX, kullanımda olmaya devam edecek. Kaldırılan özellik yalnızca Windows'taki DeX uygulaması olacak."
Donanımhaber de de şu ifadelere yer verilmiş:
"Windows için DeX uygulamasının kaldırılmasına rağmen, Samsung cihazlarda yerleşik olarak sunulan
bağımsız DeX modu bu değişiklikten etkilenmeyecek. Bu özellik, Samsung telefonların ve tabletlerin bir monitöre bağlanarak masaüstü benzeri bir deneyim sunmasını sağlıyor."
Son olarak Teknoburada da da şu ifadelere yer veriliyor:
"Daha kapsayıcı bir uygulama kullanımına geçen Samsung,
DeX uygulamasını kaldırmıyor. Sadece
Windows ile bağlantısını kaldırıyor. DeX uygulamasını
doğrudan bir monitöre, klavye ve fareye bağlayabilirsiniz."
Samsung'un İngiltere web sitesinde sızdırılan bilgiye göre One UI 7 ile birlikte Windows platformu için DeX uygulaması sonlandırılıyor.
Aslında bağladığın zaman gerçekten bilgisayarın içinde çalışan bir bilgisayar gibi oluyor ve ikisi arasında çok rahatlıkla bağlantı kurulabiliyor ancak Windows Phone link uygulaması gerçekten çok geliştirildi. Benim her APK kurulumunda cihazıma APK dosyasını göndermem gereken bir durumum var önceden Samsung Flow ile gönderirdim sonra "paylaş" kısmı ile göndermye başladım son güncellemede artık Windows gezgininde Samsung telefonumun bütün klasörlerine doğrudan erişebiliyorum ve dosya alıp gönderebiliyorum. DeX'i her gün kullanan var mıdır bilmiyorum ama bence kaldırmalarına pek gerek yoktu ek bir özellik olarak durabilirdi kim bilir belki Microsoft telefon üretemediği için telefon bağlantısının krallığını elinde tutmak istiyor olabilir sonuçta iki şirket anlaşmalı.
Merak etmeyin DeX bir yere gitmiyor.